Καταναλωτές, κορωνοϊός και κλιματική αλλαγή οδηγούν τις επενδύσεις

Τη στροφή στις επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις αγροτεχνολογίας καταγράφει η ιστοσελίδα crunchbase, που ειδικεύεται στις τάσεις της αγοράς για τον κλάδο των startups, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ενδιαφέρον στρέφεται προς τον αγροδιατροφικό τομέα.

Πιο αναλυτικά, το περασμένο έτος ήταν έτος ρεκόρ για την αγροτική τεχνολογία, με σχεδόν 5 εκατ. δολάρια να κατευθύνονται σε 440 συμφωνίες χρηματοδότησης σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το ποσό της χρηματοδότησης ξεπέρασε κατά πολύ τα 3,3 δισ. δολάρια που επενδύθηκαν σε 422 συμφωνίες το 2020. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι λόγοι που κατευθύνουν τις επενδύσεις αυτές είναι αρκετοί όπως η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών και αναγκών, η πανδημία του κορωνοϊού και η κλιματική αλλαγή.

Οι καταναλωτικές συνήθειες αλλάζουν, καθώς οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για το τι τρώνε. Εξετάζουν το ζήτημα της γεύσης παράλληλα με την ποιότητα και τη βιωσιμότητα παραγωγής των τροφίμων.

Από την άλλη πλευρά, η πανδημία της COVID-19 έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας, μαζί με την παραγωγή τροφίμων. Ως απάντηση, πολλές χώρες επιλέγουν να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων για να βελτιώσουν την επισιτιστική ασφάλεια.

Αυτή η ανάγκη για επισιτιστική ασφάλεια και αυξημένη παραγωγή τροφίμων ανταποκρίνεται επίσης στα πιο σημαντικά ζητήματα που βλέπουμε να σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Οι επενδυτές βλέπουν, λοιπόν, ότι ολοένα και περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις ασχολούνται με τον κλάδο της αγροδιατροφής, λόγω των συνεχιζόμενων απαιτήσεων και αναγκών, αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες κέρδους.