Έρχονται Αθήνα την Τρίτη 20/2 τα τρακτέρ των αγροτών – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες των μπλόκων

τρακτέρ στην αθήνα

Δυναμικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν πριν λίγο οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συνεδρίασαν στη Νίκαια. Την ίδια μέρα, όσα μπλόκα λόγω απόστασης δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο, θα προχωρήσουν σε πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων, λιμανιών. Η μετάβαση των αγροτών στην πρωτεύουσα θα γίνει με λεωφορεία, καθώς και με τρακτέρ (εκ των οποίων αρκετά θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλία).

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί» τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα μέσα από τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτής της κινητοποίησης να έχουμε λύσεις και να έχουμε απαντήσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων.

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τα τρακτέρ μας, με αγροτικά μηχανήματα, με λεωφορεία, καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή, από όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι το νότο» τόνισε και κάλεσε το λαό της Αθήνας «να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκέντρωση ως και δική του συγκέντρωση». Παράλληλα πρόσθεσε ότι την ίδια μέρα θα γίνουν κινητοποιήσεις και σε τελωνεία και λιμάνια.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις αποφάσεις των αγροτών στα μπλόκα στην έντυπη έκδοση της «ΥΧ».

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των Επιτροπών των μπλόκων στη Νίκαια