Γ. Κατρούγκαλος: “Οι Έλληνες ψαράδες δεν θα πρέπει να αισθάνονται ανασφαλείς!” 

«Δεν διαπραγματευόμαστε τα δικά μας πράγματα», τόνισε, σε ό, τι αφορά στους Έλληνες ψαράδες, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με Τούρκους συναδέλφους τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σ’ επίκαιρη ερώτηση από το βήμα της Βουλής, για το θέμα των Ιμίων, στον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως τα ελληνικά νησιά προστατεύονται και από συμφωνίες του 1932 μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας και από τη συνθήκη των Παρισίων του 1947. Στις αιτιάσεις του κ.Κρεμαστινού για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στην προστασία των Ελλήνων ψαράδων, εξήγησε πως το θέμα έχει τεθεί σε υψηλότατο επίπεδο και μάλιστα τέθηκε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο.

Χαρακτήρισε παράνομη πράξη το γεγονός ότι έρχονται οι Τούρκοι ψαράδες στα εθνικά ύδατα, σημείωσε ότι προέκυψε ότι υπάρχουν παρενοχλήσεις, τις οποίες οι Έλληνες ψαράδες αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και τόνισε πως οι ψαράδες δεν πρέπει να αισθάνονται ανασφαλείς, διότι η πολιτεία, όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, θα είναι πάντα δίπλα τους, με τα μέσα που διαθέτει.