Καβγάς Μωραΐτη – Πετρόπουλου για τις αγροτικές συντάξεις

Καβγάς Μωραΐτη – Πετρόπουλου για τις αγροτικές συντάξεις
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Δεύτερη λογομαχία αλλά σε πιο κόσμιο ύφος, στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκο Μωραΐτη, μετά τη σφοδρότατη αντιπαράθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τον τομεάρχη Αγροτικού των ΑΝΕΛ, Γιώργο Λαζαρίδη, για τον ΠΑΟΚ.

Ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ειδικά για τους αγρότες γεννηθέντες το 1950, έχει επιφυλάξει συντάξεις πείνας και παροχές φτωχοκομείου και σημείωσε ότι κρατά σε ομηρεία αγρότες που χρωστούν ακόμη και ελάχιστα χρήματα πάνω από τα 4.000 ευρώ και δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση, αντί να γίνεται παρακράτηση από τη σύνταξη. Παρέθεσε πίνακες με τις συντάξεις και τόνισε ότι η Ελληνίδα αγρότισσα πια δεν παίρνει ούτε το επίδομα τοκετού.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο κ.Πετρόπουλος απάντησε πως οι συντάξεις θα μηδενίζονταν, αν δεν υπήρχαν προσαρμογές. Ο κ.Μωραΐτης στη δευτερολογία του τον κατηγόρησε για «θράσος», «τσαλιμάκια» και «Συριζαίικα κόλπα» κι ο Τάσος Πετρόπουλος απάντησε ότι έχει θράσος να διαβάζει από μέσα ο βουλευτής, χωρίς καν να ξέρει τι θα του απαντήσει. «Θέλετε να δείξετε ότι αγαπάτε πιο πολύ τους αγρότες», τόνισε υφυπουργός και σημείωσε ότι προσκρούει στον κανόνα της λογικής, όταν οι συντάξεις είναι υψηλές, αλλά η εισφορά είναι τόσο χαμηλή και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις. «Μαθηματικά θ΄ αποδειχθεί ότι η λογική μου είναι τετράγωνη και η δική σας ανύπαρκτη», τόνισε ο κ.Πετρόπουλος.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress