Χρ. Κέλλας: Ανυπαρξία ελέγχων στις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος

Δέσμευση πρόβειου λίπους σε επιχείρηση του Πειραιά
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Για ανυπαρξία ελέγχων στις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος κατηγορεί την κυβέρνηση,ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, επικαλούμενος καταγγελίες τις Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Σ’ επίκαιρη ερώτησή του σημειώνει πως προκαλούν οργή και αγανάκτηση στις τάξεις των κτηνοτρόφων, δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου, ο οποίος πετά, κατά την άποψή τους, το μπαλάκι στους παραγωγούς για τη χαμηλή τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος.  

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Υποστηρίζει πως οι κτηνοτρόφοι αναφερόμενοι στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» κάνουν λόγο για Οργανισμό – φάντασμα, ο οποίος αν και  έχει την υποχρέωση για τους ελέγχους στο αιγοπρόβειο, η ασυδοσία στις εισαγωγές συνεχίζεται.

Ο βουλευτής Λάρισας τονίζει ότι οι κτηνοτρόφοι καταλογίζουν και προσωπικά την ευθύνη στον ίδιο τον υπουργό διότι «δεν δίνει έγκριση στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, η οποία μπορεί άμεσα να λάβει δράσεις για την προστασία της φέτας». Επιπλέον, ζητά να ενημερωθεί για το θέμα των αποζημιώσεων, μέσω de minimis , από τα περυσινά ακραία φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή. 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress