Κιλκίς: Αυξάνονται και πληθύνονται οι αυθαίρετες χωματερές

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο των αυθαίρετων χωματερών σε δάση, δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις στον Νομό Κιλκίς.

Οι άτυπες χωματερές, που αποτελούν σημαντικό πρόβλημα και εστίες κινδύνου για πολλές περιοχές της χώρας, εντοπίζονται σε όλους σχεδόν τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής δασάρχης, Γιώργος Καγιάννης, το φαινόμενο αυτό για απροσδιόριστους λόγους έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο και τείνει να γίνει μάστιγα για όλο τον νομό. «Κάνουμε συνεχείς περιπολίες και προχωράμε στον καθαρισμό κάποιων περιοχών, όπου εντοπίζονται απορρίμματα και μπάζα. Δυστυχώς, μέσα σε δύο ημέρες, οι περιοχές αυτές ξαναγεμίζουν με σκουπίδια. Δεν ξέρουμε πού να φυλάξουμε και πού να πάμε πρώτα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καγιάννης, επισημαίνοντας το μέγεθος του προβλήματος.

Το δασαρχείο Κιλκίς κάνει έκκληση στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες του νομού να μην απορρίπτουν αυθαίρετα σκουπίδια και, μάλιστα, προτρέπει να καταγγέλλουν οποιοδήποτε περιστατικό πέφτει στην αντίληψή τους.