Κίνδυνος για τις καλλιέργειες η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου

ΥπΑΑΤ: Λύση στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ο.Ε.Β.
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νίκος Φάμελος για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, του Πελοπίου και του Επιταλίου, αποτέλεσμα των χρεών που έχουν συσσωρευτεί και στα οποία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οι ΤΟΕΒ. Με την αναφορά του αυτή ο κ. Φάμελος ζητεί εισαγγελική παρέμβαση προς τη ΔΕΗ ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα και να αποτραπούν δυσάρεστες επιπτώσεις στις καλλιέργειες.

Ο κ. Φάμελος το πρωί της Παρασκευής 1/6 συμμετείχε σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος για το θέμα αυτό στην οποία τονίστηκε ότι ο Α’ ΤΟΕΒ κατέβαλε στη ΔΕΗ το ποσό των 75.000 ευρώ έναντι των οφειλών του όπως και οι ΤΟΕΒ Επιταλίου και Πελοπίου οι οποίοι κατέβαλαν 200.000 ευρώ, ωστόσο η ΔΕΗ ζητά τριπλάσια ποσά που αντιστοιχούν στο 30% της συνολικής οφειλής, καθώς και χρονοδιάγραμμα εξόφλησης σε 20 δόσεις για τα οποία αδυνατούν να δεσμευτούν οι ΤΟΕΒ.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στο μεταξύ αναστάτωση υπάρχει στους αρδευτές, λόγω του ορατού κινδύνου απώλειας της παραγωγής, ενώ σε κίνδυνο ζημιών έχουν τεθεί και τα αρδευτικά αντλιοστάσια λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Πηγή:ert.gr

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress