Κινήσεις εξωστρέφειας και προώθησης των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων

Με μία δέσμη πρωτοβουλιών και εξωστρέφειας, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς ανοίγει τον δρόμο στις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις για την προώθηση και την προβολή των αγροτικών προϊόντων σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Στον άμεσο προγραμματισμό σχεδιάζεται η συμμετοχή στην έκθεση τροφίμων, ποτών και παραδοσιακών προϊόντων food και life 2019, η οποία διοργανώνεται από τις 27 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Messe Munchen στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η διοίκηση της περιφέρειας, θέλοντας να ενισχύσει την εξωστρέφεια απευθύνει πρόσκληση σε επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων και παραδοσιακών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς να συμμετάσχουν σε αυτή την έκθεση. Η Food & Life αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, στην οποία λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα. Απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, στον τελικό καταναλωτή, αλλά και σε εταιρείες χονδρικής, μικρές αλυσίδες, εστιατόρια, delicatessen και άλλα.

Παράλληλα, στόχος είναι και το άνοιγμα των αγορών στα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την περιφέρεια, στρατηγική θέση στην Eγγύς Aνατολής και την Ευρώπη, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό εισαγωγών (80%) που καλύπτουν την εγχώρια κατανάλωση, καθιστούν το Ντουμπάι ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα παγκοσμίως.

Με το σκεπτικό αυτό διοργανώνεται από την πλευρά της περιφέρειας η συμμετοχή επιχειρήσεών της στη Διεθνή Έκθεση Gulfood 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020 στο World Trade Center Dubai. Τα προϊόντα που θα προβληθούν μέσα από την έκθεση αφορούν κυρίως τον αγροδιατροφικό τομέα.

Οι επιχειρήσεις της Στερεάς θα συμμετέχουν με προϊόντα του τόπου τους, όπως λάδι, ελιές, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές των αραβικών χωρών.