Η ΚοινΣΕπ «Στόχος» το πρώτο Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο στη Θεσσαλονίκη

koinsep-stoxos
-Διαφήμιση-

Το πρώτο και μοναδικό Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας πρόκειται να ανοίξει σύντομα τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη μετά και την απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την ΚοινΣΕπ «Στόχος», που αναδείχθηκε ως η μοναδική δικαιούχος της δράσης για τα Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Κυριακή Αθανασίου, σκοπός του Κέντρου θα είναι η υποστήριξη της ανάπτυξης του θεσμού της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Το Κέντρο θα λειτουργήσει ως σημείο ενημέρωσης και ως δομή συμβουλευτικής υποστήριξης κοινωνικών επιχειρηματιών και υποψήφιων κοινωνικών επιχειρηματιών και ως δομή υποστήριξης της δημιουργίας και ανάπτυξης άλλων φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Ειδικότερα, στο Κέντρο θα παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής σε υφιστάμενους Φορείς Κ.ΑΛ.Ο. ή και σε φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται για την ίδρυση φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας, υποστήριξη στη δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων, συνοδευόμενων από αίτηση χρηματοδότησης, υποστήριξη στη δημιουργία marketing plan και υποστήριξη στη δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων συνοδευόμενων από υποστήριξη στην υποβολή αίτησης εγγραφής στο Μητρώο Φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Ακόμη, σύμφωνα με την κα Αθανασίου, στο Κέντρο Στήριξης «Στόχος» θα παρέχονται υπηρεσίες δημοσιότητας τόσο προς το ευρύτερο κοινό όσο και σε όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τα σχετικά ζητήματα, καθώς και σε υποψήφιους κοινωνικούς επιχειρηματίες. Τέλος, θα διοργανώνονται ημερίδες και θεματικά εργαστήρια, ενώ θα γίνονται ειδικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση και την προβολή των καλών πρακτικών.

-Διαφήμιση-