Κόκκαλης: Σπουδαίο και χρήσιμο το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης

Κόκκαλης: Σπουδαίο και χρήσιμο το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης

Ευρεία σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ) συγκάλεσε χθες Δευτέρα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης, στην οποία συζητήθηκε η επίσπευση ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), της Δράσης 10.1.4 του Μέτρου Μ10 που αφορά στη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα, 5ετούς διάρκειας με 95% Ευρωπαϊκή συμμετοχή και δικαίωμα ένταξης των περισσοτέρων αγροτικών περιοχών της χώρας.

Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ) αποτελούνταν από τους Κώστα Σπανούλη, Κώστα Γιωτάκο, Γιώργο Μαχά, Γιώργο Ζιάμα και Δημήτρη Δημογιάννη, ενώ στη σύσκεψη παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμης, ενώ παραβρέθηκαν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ από την Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, τη Διαχειριστική Αρχή και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη χθεσινή συνάντηση, οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν υπόμνημα με εξειδικευμένες προτάσεις επί του θέματος, ενώ ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα υλοποίησης του Μέτρου, αφού αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος, την αλλαγή νοοτροπίας του αγροτικού κόσμου στην ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων.