Κομοτηνή: Από τις 18 έως τις 20 Μαΐου η 25η Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Πρωταγωνιστής ο αγροδιατροφικός τομέας

Κομοτηνή: Από τις 18 έως τις 20 Μαΐου η 25η Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το στοίχημα της ενίσχυσης και εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα με αρωγό για πρώτη φορά το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης επιχειρεί να κερδίσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μέσα από την 25η Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» που θα λάβει χώρα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής από τις 18 έως τις 20 Μαΐου. Την οργάνωση αναλαμβάνει παραδοσιακά η ΔΕΘ-Helexpo και την ευθύνη της έκθεσης έχει η Περιφέρεια που στήριξε τη συνέχιση του θεσμού.

Για φέτος, επέλεξαν την δωρεάν είσοδο για όλους τους επισκέπτες όπως και την δωρεάν μετακίνηση ανά μία ώρα των πολιτών στον χώρο της έκθεσης με λεωφορεία. Η φιλοσοφία της 25ης διοργάνωσης, η στόχευση και οι συνεργασίες αναπτύχθηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo  Κυριάκο Ποζρικίδη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Γραβάνη και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΔΕΘ-Helexpo  Αλέξη Τσαξιρλή.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Μέτιος στάθηκε στην θεματική που δίνει τα ηνία στον αγροδιατροφικό τομέα και τη συνεργασία με το Επιμελητήριο. «Μ’ αυτήν τη συνεργασία η έκθεση αποκτά έναν σημαντικό θεσμικό εταίρο που προσθέτει στην διοργάνωση σταθερότητα και συνέχεια. «Στόχος μας είναι η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση ‘Ανατολική Μακεδονία-Θράκη’ να αποτελεί μια γιορτή επιχειρηματικότητας, έναν πόλο έλξης για επιχειρηματίες και πολίτες και έναν θεσμό γνωστό στην ευρύτερη βαλκανική γειτονιά μας» ανέφερε.

90 οι εκθέτες

Με τη σειρά του ο κ. Ποζρικίδης τόνισε ότι η έκθεση επιστρέφει δριμύτερη, ανέφερε δε ότι οι εκθέτες ανέρχονται σε 90 έναντι 65 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει καλυφθεί όλο το εκθεσιακό κέντρο, καθώς και επιφάνεια 200 τ.μ. στον υπαίθριο χώρο του. Η επιλογή εξάλλου του Μάη έχει να κάνει και με τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτού. «Η έκθεση έχει επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως πολύτιμου αναπτυξιακού εργαλείου για την περιοχή, με δυνατότητα να ξεπεράσει τα όρια της Περιφέρειας, αλλά και της χώρας, φέρνοντας εγγύτερα τα όμορα κράτη, μέσω εμπορικών και άλλων συνεργασιών» ανέφερε στη συνέχεια.  Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση όπως επίσης «μια ημερίδα για την επιχειρηματική εμπειρία στην Κομοτηνή και Θρακομακεδονικά μαγειρέματα, με τη συνδρομή των σπουδαστών και των καθηγητών του Τμήματος ‘Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας’ του ΔΙΕΚ Κομοτηνής».

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo σημείωσε ότι στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν τα εξωστρεφή και καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιφέρειας ΑΜ-Θ προσθέτοντας ότι η έκθεση «στοχεύει στην ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων της περιφέρειας, τη σύσφιξη των σχέσεων με τις όμορες χώρες, την προβολή και τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής».

Ο κ. Ποζρικίδης κάλεσε τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της ΠΑΜ-Θ να συμμετάσχουν σε επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα επισκεφτεί την έκθεση Fancy Food στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Γραβάνης μίλησε για τη σπουδαιότητα της έκθεσης στην επιχειρηματικότητα της περιοχής. «Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν επιχειρήσεις από την Κρήτη έως την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, καθώς υφίσταται μία νέα δυναμική που προκύπτει από την έκθεση, την οποία αξιοποιούν οι επιχειρήσεις».

Τέλος, ο κ. Τσαξιρλής αναφέρθηκε στην μελλοντική προοπτική της σημειώνοντας πως στόχος είναι να συμμετάσχουν περισσότεροι φορείς και επιχειρήσεις από την Βουλγαρία και την Τουρκία, καθώς και να αξιοποιηθούν όλοι οι ευνοϊκοί παράγοντες για να μετατραπεί η «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» σε ένα γεγονός πολύ μεγαλύτερο από μία περιφερειακή έκθεση.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki