Κόντρες για τις ανεμογεννήτριες στην Κάρυστο

Κόντρες για τις ανεμογεννήτριες στην Κάρυστο

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Καρύστου για την άναρχη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων. Η πρακτική αυτή, σύμφωνα με τους κατοίκους, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ακόμη και στον τουρισμό της περιοχής. Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα από τον ορειβατικό σύλλογο και εκπρόσωπο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Καρύστου, αναδείχθηκε το σημαντικό αυτό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα μέλη των συλλόγων, έκαναν αναφορά για μεγάλη μείωση των τουριστών στην περιοχή. Ήδη, μέχρι στιγμής τέσσερα τουριστικά γραφεία ακύρωσαν κάθε επίσκεψη στην περιοχή. Το καθένα από αυτά κάνει κύκλο εργασιών τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, εστιάζεται στο γεγονός της ελλιπούς συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας της απόφασης για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Όπως δηλώνουν δημόσια οι κάτοικοι, οι αυτοδιοικητικοί πρώτου και δεύτερου βαθμού κλείνουν τα μάτια τους χωρίς να παίρνουν θέση, κάνουν ακόμη λόγο και για ομερτά. Παράλληλα, κάνουν έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Εύβοιας να ενώσουν τις δυνάμεις τους, διότι, όπως αναφέρουν, η περιοχή θα γίνει η νέα Πτολεμαΐδα των ανεμογεννητριών χωρίς όμως να συμμετέχουν στην οικονομική ανάπτυξη αυτού του τόπου.