Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα, άνδρας από τη Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του και δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι το 5ο επιβεβαιωμένος κρούσμα ήταν γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη επίσης η οποία είχε έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Η 39χρονη γυναίκα είναι εκπαιδευτικός.

Ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι μετά και τη συγκεκριμένη μετάδοση ανοίγει περαιτέρω ο κύκλος της ιχνηλάτησης επαφών προκειμένου να περιοριστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης και νέων κρουσμάτων.

Επειδή ο άνδρας που επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι φέρει τον ιό, λογικά αποτελούσε επαφή υψηλού κινδύνου με το πέμπτο κρούσμα, θα είχε τεθεί σε απομόνωση κι έτσι περιορίζεται σημαντικά το ενδεχόμενο να έχει μεταδώσει τον ιό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα κατά τη χθεσινή ενημέρωση, είχε γίνει έλεγχοι σε 270 επαφές οι οποίες καταγράφηκαν με βάση την ιχνηλάτηση των πρώτων κρουσμάτων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι επαφές έχουν αρνητικό αποτέλεσμα έκθεσης στον ιό.

Πηγή: news247.gr