Ευρωεκλογές 2019: Στέλιος Κούλογλου – «Ενίσχυση της γεωργίας σημαίνει στροφή στην ανάπτυξη»

-Διαφήμιση-

του Στέλιου Κούλογλου, ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η Ελλάδα λοιδορήθηκε πολύ στα χρόνια της κρίσης και δέχθηκε κριτικές, συχνά άδικες. Όταν ήρθα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κυριαρχούσαν τα στερεότυπα για τους Έλληνες: ανοργάνωτοι, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες κ.λπ.

Προσπάθησα, λοιπόν, να αναδείξω το πραγματικό πρόσωπο της χώρας μας, το οποίο συγκροτούν ο πολιτισμός μας, οι γεύσεις, οι παραδόσεις και τα προϊόντα μας, η ιστορία και οι δημιουργικοί μας άνθρωποι. Διοργάνωσα σειρά εκδηλώσεων και δείπνων με συνταγές και προϊόντα από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, με Έλληνες σεφ, που μαγείρευαν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ήταν τέτοια η κοσμοσυρροή, που ο κόσμος περνούσε κυριολεκτικά από πάνω μας.

Στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάστηκαν προϊόντα ΠΟΠ, που απειλούνται περισσότερο από τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες και λίγα είναι γνωστά όσο η φέτα, που αποδεδειγμένα αποτελεί θρεπτικότατο τυρί με διπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες από το τσένταρ και τετραπλάσια από την παρμεζάνα. Σύκα από τη Στερεά Ελλάδα, φιστίκια και ρετσίνα από την Αττική, φέτα από την Ήπειρο, σύγκλινο από την Κρήτη, κατίκι Δομοκού, φορμαέλα Αραχώβης, ροδάκινα Νάουσας, παρθένο ελαιόλαδο, μανούρι, ελιές, κάπαρη, μέλι, κεφαλογραβιέρα, ξινομυζήθρα, γιαούρτι στραγγιστό. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων διοργανώθηκαν επαφές μεταξύ Ελλήνων παραγωγών και ευρωπαϊκών εταιρειών διανομής, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ενδυνάμωση της οικονομίας με ενίσχυση της παραγωγής και εξωστρέφεια

Η ενίσχυση της γεωργικής μας παραγωγής είναι το κλειδί για την ενδυνάμωση της οικονομίας μας που, παρά την έξοδο από τα μνημόνια παραμένει ακόμη υπό ανάρρωση. Η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων στο εξωτερικό και η γνωριμία των ελληνικών προϊόντων με το ευρωπαϊκό κοινό, ενισχύουν την οικονομία της χώρας, φέρνοντας εξαγωγές και ζεστό χρήμα στα ταμεία. Θα δοθεί ώθηση στους άξιους δημιουργούς που δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, θα αυξηθεί ο τουρισμός, καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες μαθαίνουν για όλες τις περιφέρειες της χώρας και -ίσως το πιο σημαντικό- θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, που είναι το μέλλον, αλλά δικαίως νιώθουν σαν να μη το βλέπουν ρόδινο.

Τώρα, που η διεθνής εικόνα της χώρας μας αναβαθμίζεται και βγαίνουμε με πολλούς κόπους από το οικονομικό αδιέξοδο, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να την κάνουμε να λάμψει. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ, παρά τα προβλήματά της, είναι μια σπουδαία πολιτική ανακάλυψη. Έβαλε στο ίδιο τραπέζι λαούς που για αιώνες πολεμούσαν μεταξύ τους, με δεκάδες εκατομμύρια θύματα. Πρέπει, βέβαια, να τη μεταρρυθμίσουμε και να την κάνουμε κοινωνικά πιο δίκαιη.

Προσωπικά, έχω δεσμευτεί ότι θα συνεχίσω τον αγώνα αυτόν και παράλληλα θα συνεχίσω να προωθώ σε όλα τα φόρα -ελληνικά και ξένα- τα συμφέροντα της χώρας μας, τα δικαιώματά της, τον πολιτισμό και τους άξιους ανθρώπους της.

 

-Διαφήμιση-