Αυτό το άρθρο είναι 88 μηνών

Κουρουμπλής: Η σχολή Δυτών Καλύμνου βελτιώνεται κι εκσυγχρονίζεται

03/01/2018
1' διάβασμα
kouroublis-i-scholi-dyton-kalymnou-veltionetai-ki-eksygchronizetai-110399

Τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της σχολής Δυτών Καλύμνου προανήγγειλε απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ και τομεάρχη Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Πρόκειται για τη σχολή, στην οποία φοίτησαν οι σφουγγαράδες της Καλύμνου αλλά και των γειτονικών νησιών και σύμφωνα με τον υπουργό, προωθείται σχέδιο προκήρυξης για τη λειτουργία της σχολής για το έτος 2018, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις  5/2/2018.

Η σχολή Δυτών Καλύμνου λειτουργούσε ανελλιπώς από το 1956 έως το 2006 και σταμάτησε λόγω έλλειψης πόρων, παρά το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.  Επανέκαμψε αλλά έκτοτε παρατηρήθηκαν προβλήματα στη χρηματοδότηση, παρότι υπήρχε και υπάρχει ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και πιστοποίηση για το επάγγελμα του δύτη, καθώς ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται και με τις καταδύσεις όχι μόνο για το επάγγελμα του σφουγγαρά αλλά και ως τουριστικό επάγγελμα είτε σε σχέση με την ενάλια αρχαιολογία κ.ά.

Το σχέδιο προωθείται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο,  υπήρξαν  θεσμικές αλλαγές,  κατά τη μεταφορά πόρων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον ΕΦΚΑ. 

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: