Γ. Κουτρουμάνης: «Μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, υπάρχουν ακόμη σκάνδαλα»

Γ. Κουτρουμάνης: «Μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, υπάρχουν ακόμη σκάνδαλα»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Όταν κάποιος είναι πολιτικό πρόσωπο, θα δεχτεί κριτική. Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα βρισκόμουν σε αυτό το βήμα να δώσω εξηγήσεις φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της “Novartis”. Υπηρέτησα την κοινωνική ασφάλιση για πάνω από 30 χρόνια από απλός υπάλληλος ως βουλευτής και στη συνέχεια ως υφυπουργός και υπουργού Εργασίας ως 14/5/2012. Δέχτηκα πρωτόγνωρη σε ένταση κριτική, προπηλακισμούς, επιθέσεις, ύβρεις , προσβολές. Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε… Τα έχω ξεπεράσει χωρίς να τα έχω ξεχάσει…», ανέφερε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι τον φέρουν ως εμπλεκόμενο από μια  γελοία κι εντελώς ψευδή μαρτυρία.  Είπε ότι η δαπάνη ήταν 5,6 δις ευρώ, επί υπουργίας Λοβέρδου, όσο ο ίδιος ήταν υφυπουργός Εργασίας και τη μείωσαν δραστικά, γιατί είχαν γνώση ότι υπήρχαν σκάνδαλα.

«Είμαι απόλυτα καθαρός… Δεν υπάρχει ούτε ίχνος… Ψάξτε τα πάντα… Δεν θα με βρείτε πουθενά γιατί δεν υπάρχει τίποτα», ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας σε μια πολύπαθη κοινωνία». Σημείωσε πως η εικόνα που έχει διαμορφωθεί είναι πως όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Χαρακτήρισε εαυτόν εξοργισμένο και μίλησε για συκοφαντία, που βιώνει ο ίδιος, και πρόσθεσε πως όλα αυτά που λέγονται δεν έχουν καμία βάση. Σημείωσε ότι ο ίδιος τουλάχιστον από το 2000 κι ως το 2009 μιλούσε και έγραφε με παρεμβάσεις και εισηγήσεις, αναφερόταν σε σκάνδαλα τονίζοντας ότι είχε κάνει λόγο για τη λεηλασία των ταμείων και από τις φαρμακευτικές εταιρίες, για εικονικές συνταγές.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σημείωσε πως ο ίδιος είχε την ευθύνη του περιοδικού «Ασφαλισμένος» και τόνισε ότι στο χώρο της Υγείας υπάρχουν διαχρονικά σκάνδαλα μικρότερα ή μεγαλύτερα και χαρακτήρισε σκάνδαλο και την υπόθεση της “Novartis”. Υποστήριξε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο ίδιος δεν έκαναν μείωση της δαπάνης λόγω της τρόικας, αλλά ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με στόχο το δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Υποστήριξε πως υπήρχε κατασπατάληση πόρων και σε συνεννόηση με άλλα υπουργεία, επιχείρησαν και το κατάφεραν να μειωθεί ενόσω ήταν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Υποστήριξε πως επί των ημερών Λοβέρδου – Κουτρουμάνη έγινε έλεγχος στις αναπηρικές συντάξεις, μείωση φαρμακευτικών δαπανών, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έλεγχο πλαστών συνταγών, αντί για δραστική μείωση συντάξεων, που μας ζητούσαν από την τρόικα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress