Κοζάνη-Φλώρινα: Γαστρονομική περιήγηση σε ένα «μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων»

Μια αυθεντική εμπειρία υπόσχεται το θεματικό εργαστήριο της ΑΝΚΟ
15/06/2024
1' διάβασμα
kozani-florina-gastronomiki-periigisi-se-ena-mystagogiko-monopati-topikon-gefseon-323748

Ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι και μια πρακτική μαγειρική περιήγηση υπόσχεται το θεματικό εργαστήριο με θέμα «Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων», που υλοποιεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του LEADER και του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας, με τίτλο «Local Tour», η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ.

Το βιωματικό θεματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή των ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε 20 επιχειρηματίες ή εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, παραγωγούς τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού. «Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μια διαδρομή σε διάφορες επιχειρήσεις, μεταποιητικές εταιρείες, οινοποιεία, αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και εστιατόρια για να δουν πώς παρασκευάζονται κάποιες συνταγές και θα συνοδευτούν με γευσιγνωσίες», αναφέρει η υπεύθυνη της σχετικής δράσης, Νίκη Χριστοδούλου.

Μεταξύ των στόχων του εργαστηρίου είναι η προβολή της περιοχής ως ενός ελκυστικού βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού, όπως και της διασύνδεσης της αγροδιατροφής, του πολιτισμού και του τουρισμού. «Στη δική μας περίπτωση, ψάχνοντας τρόπους για να αναπτύξουμε έναν διαφορετικό τουρισμό, μια ιδέα είναι πώς να συνδυάσουμε τη γαστρονομία με τον τουρισμό, να προωθήσουμε τον γαστρονομικό τουρισμό της περιοχής μας κατά βάση γιατί έχουμε αγροδιατροφικά προϊόντα άξια λόγου και αξιόλογες μεταποιητικές επιχειρήσεις που θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από τα προγράμματά μας», κατέληξε η κα Χριστοδούλου.