Κρίνεται στο Πρωτοδικείο Άρτας η τύχη της ΒΙΚΗ

Ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά άνεργο πρώην εργαζόμενο των «ΒΙ.Κ.Η. ΑΕ» και «Ι.Χ. ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ ΑΕΕΒΕ»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Κρίσιμη για την επιβίωση της ΒΙΚΗ αναμένεται να αποδειχτεί η σημερινή (Τρίτη 22 Μαϊου) μέρα καθώς συζητείται στο Πρωτοδικείο Άρτας το αίτημα πτώχευσης.

Με την κίνηση αυτή η αλλαντοβιομηχανία ζητάει ουσιαστικά προστασία από τις απαιτήσεις των προμηθευτών και των εργαζομένων αλλά και άρση της δέσμευσης του παγίου κεφαλαίου της.

Ο στόχος είναι να κερδηθεί επιπλέον χρόνος, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια για την πολύπαθη εταιρεία είναι πλέον ασφυκτικά. Από τη διοίκηση διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει έτοιμο πλάνο εξυγίανσης, ωστόσο τα πιστωτικά ιδρύματα δεν φαίνεται να πείθονται, δεδομένου ότι και οι διαπραγματεύσεις των προηγούμενων μηνών με εν δυνάμει επενδυτές (Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Βιντζηλαίος, ΕΛΓΕΚΑ) δεν οδήγησαν κάπου. Ήδη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί το σενάριο «τεμαχισμού» και πώλησης της αλλαντοβιομηχανίας κατά τμήματα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο η ΒΙΚΗ είχε εξασφαλίσει τετράμηνη προστασία από τους πιστωτές της καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 106Α. Ωστόσο το χρονικό αυτό διάστημα παρήλθε δίχως να βρεθεί λύση και δη η κατάρτιση ενός business plan σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή στο οποίο θα μπορούσε να συναινέσει τουλάχιστον το 60% των πιστωτών.

Παρά τα σοβαρά οικονομικά της προβλήματα, η ΒΙΚΗ κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς ενώ ο τζίρος της ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress