Κρίσιμος ο Μάρτιος για την αντιμετώπιση της ακρίδας

Αντιμέτωποι με τις επιθέσεις των ακρίδων στα εσπεριδοειδή είναι οι παραγωγοί της Αργολίδας τα τελευταία δύο χρόνια, με το πρόβλημα να διογκώνεται συνεχώς, ανεβάζοντας το κόστος καλλιέργειας λόγω των αυξημένων ραντισμάτων.

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίας Τριάδας, Νίκος Καλογερόπουλος, «είναι ώρα να κηρυχθεί ακριδόπληκτος ο Νομός Αργολίδας, και αυτό αποτελεί ένα αίτημα όλων των συνεταιρισμών. Αναζητάμε μια κατάλληλη λύση, ώστε να αντιμετωπίσουμε συνολικά και οριστικά το πρόβλημα. Μία από τις αιτίες της μικροκαρπίας είναι και οι ακρίδες. Εάν δεν τις προλάβουμε μέχρι την άνοιξη, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Καλογερόπουλος, «είναι ανάγκη να εντοπιστούν οι περιοχές που κινούνται οι ακρίδες και, στη συνέχεια, να γίνει η καταπολέμηση». Για να γίνουν όλα αυτά, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «πρέπει να βρεθούν τα κεφάλαια μέσω της περιφέρειας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ασχοληθεί με τον αγροτικό τομέα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κατ’ εξοχήν αγροτική περιφέρεια και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ώστε να θέσουν όπως πρέπει τις προτεραιότητές τους».

Επιπλέον, ο κ. Καλογερόπουλος τονίζει τη σημασία που έχει η άμεση αντίδραση. Ο ίδιος σημειώνει ότι «μέχρι τον Μάρτιο, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ώστε να μην ξεφύγουν οι ακρίδες από τον έλεγχο. Για να γίνει κατανοητή η έκταση του προβλήματος σε ολόκληρο τον αργολικό κάμπο, αρκεί να αναφέρουμε ότι ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο έχουμε δραστηριότητα από ακρίδες».