Κρήτη: Εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητας για μελλοντικούς startuppers

Διαδικτυακά εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητας για νέους που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση οργανώνουν στην Κρήτη το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος».

Τα εργαστήρια έχουν ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου και θα συνεχιστούν στις 2 και 3 Ιουνίου. Στα e-εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν νέοι από την Κρήτη, που επιθυμούν να αναπτύξουν «πράσινες» επιχειρηματικές ιδέες και να ιδρύσουν τις δικές τους βιώσιμες startups. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία απευθύνεται σε επιχειρηματίες, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, παραγωγούς, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων και startuppers.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω εργαστηρίων, θα αναπτυχθούν θεματικές σχετικά με το βιώσιμο επιχειρείν και τις νέες «πράσινες» τεχνολογίες και καινοτομίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για τις εμπειρίες τους θα μιλήσουν επιχειρηματίες που ανέπτυξαν startups στον αγροδιατροφικό τομέα.

Στις 2 και 3 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια τα δικά τους «Sustainable Business Model Canvases» και τα αντίστοιχα επιχειρηματικά πλάνα, ενώ θα προετοιμαστούν για τον διαγωνισμό της καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου 2021 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και στο πλαίσιο αυτού θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν οι πέντε πιο καινοτόμες προτάσεις.

Οι νέοι που θα διακριθούν, θα απολαύσουν υπηρεσίες Mentoring για ένα έτος, από μέντορες του προγράμματος, ενώ ανάλογης υποβοήθησης θα τύχουν και φορείς της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι το έργο GreenTecLab χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προστασία του Κλίματος (EUKI) του ομοσπονδιακού υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας. Συντονιστής του είναι το Fiap e.V και εταίροι του το Πανεπιστήμιο του Καντίθ, το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Δημαρχείο του Καντίθ και η Pedal-Consulting από τη Σλοβακία, και από την Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Οι υποστηρικτές του έργου για τις δράσεις στην Κρήτη είναι οι φορείς Academy of Entrepreneurship Training, Δήμος Ανωγείων, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Ηρακλείου, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Heinrich Böll, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας & Υδατοκαλλιεργειών, People’s Trust, Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, StepC. Εκπρόσωποί τους θα κάνουν σύντομους χαιρετισμούς στην έναρξη κάθε εργαστηρίου που υποστηρίζουν.

Στην Ελλάδα, το έργο GreenTecLab τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.greenteclabgreece.eu.