Ξεκινά το 6ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο Φερών

Μια διήμερη γιορτή ξεκινάει αύριο στο χωριό Πόρος Φερών, αφιερωμένη στον φτερωτό φίλο του ανθρώπου τον πελαργό, ένα πανέμορφο πουλί, με μακριά πόδια και λαιμό, που σύμφωνα με την παράδοση εκτός του ότι αναλαμβάνει τη διατροφή των αδύναμων γέρων γονιών του, μαδάει και τα φτερά του για να τους ζεστάνει.

Πρόκειται για το  6ο Φεστιβάλ Πελαργών που διοργανώνεται το διήμερο 2-3 Ιουνίου   δίπλα στον Αργυρορρύτη Έβρο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο του Πόρου, του οποίου οι κάτοικοι είναι στενά συνδεδεμένοι με τη φύση, τον ποταμό…τους πελαργούς. Όπως είναι γνωστό από το 2016 ο Πόρος έχει συμπεριληφθεί σε ένα από τα 15 ευρωπαϊκά χωριά Πελαργών.

Φέτος το θέμα του Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην συνύπαρξη και συγκατοίκηση ανθρώπων και πελαργών, ενώ θα περιλαμβάνει ενημερωτικές παρουσιάσεις, δακτυλιώσεις, δημιουργική απασχόληση, ποδηλατοδρομία, τουρνουά σκάκι,  παραδοσιακό γλέντι κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 9:00-13:00 θα συμμετέχουν σχολεία, ενώ το Σάββατο από 9:00-13:00 και 18:00-24:00, το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), η Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Οικισμός του Πόρου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών, ο Σύλλογος Πόρου “Διγενής Ακρίτας”, η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης, το Art Attack και το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Crew Mitroulakis.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Φεστιβάλ μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ): 2551061000 & 2555024310.

Πηγή: ertnews.gr