Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

Ξεκινά η χορήγηση αποζημιώσεων για την πυρκαγιά στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας

31.07.2023
1' διάβασμα
xekina-i-chorigisi-apozimioseon-gia-tin-pyrkagia-ston-dimo-evrota-lakonias-298267

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου η υποβολή αρχικών αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης, για ζημιές από την πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου, στην περιοχή της κοινότητας Δαφνίου της ΔΕ Κροκεών Δήμου Ευρώτα.

Οι ενισχύσεις αφορούν στις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό και πάγιο κεφάλαιο, στον εξοπλισμό και σε αποθηκευμένα προϊόντα. Όπως έγινε γνωστό, τα προγράμματα των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων καλύπτουν σε γενικές γραμμές τις παρακάτω ζημιές:
-Φυτικό κεφάλαιο (απώλεια δέντρων με την προϋπόθεση να είναι σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των κατεχόμενων δέντρων κατά είδος),
-Αρδευτικά συστήματα εντός των αγροτεμαχίων (όχι αγωγούς μεταφοράς νερού),
-Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, γεωργικές αποθήκες, γεωργικά υπόστεγα,
-Εξοπλισμός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (αρμεκτικά συστήματα, γεννήτριες κλπ),
-Θερμοκήπια εγκεκριμένου τύπου,
-Αποθηκευμένες ζωοτροφές κτηνοτρόφων. 

Λακωνία: Ξεκινά η χορήγηση αποζημιώσεων για την πυρκαγιά στο Δαφνί

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν και τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:
-Αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2023 (σε περίπτωση που δεν έχει ακόμα υποβληθεί να προσκομιστεί η αίτηση ενιαίας ενίσχυσης 2022),
-Αστυνομική ταυτότητα,
-Βιβλιάριο τράπεζας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ατελώς στον αρμόδιο ανταποκριτή ΕΛΓΑ Δαφνίου κ. Παναγιώτη Νταλιάνη, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 27350 71722.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: