Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το startup3, το πρόγραμμα διασύνδεσης νεοφυών επιχειρήσεων με την αγορά

Εως τις 20 Απριλίου θα παραμείνουν ανοιχτές οι αιτήσεις για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα startup3 στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα και έχει ως στόχο να καθοδηγήσει, να εκπαιδεύσει και συνδέσει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις με την αγορά για την προώθηση των προϊόντων τους.

Όπως είχε παρουσιάσει πρόσφατα η «ΥΧ», το πρόγραμμα απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων, η νανοτεχνολογία από όλους τους οικονομικούς κλάδους, όπως ο αγροτικός τομέας, η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροδιαστημική.

Στόχος είναι να τις βοηθήσει να εξελιχθούν και να βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους και φορείς για τη σύνδεσή τους με την αγορά. Ο Ζήσης Τσιρόπουλος, ιδρυτής της εταιρείας Agenso, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είχε δηλώσει στην «ΥΧ» ότι το πρόγραμμα αφορά τεχνολογίες από διάφορους οικονομικούς κλάδους, ωστόσο είναι αρκετοί οι εταίροι των οποίων δραστηριότητες επικεντρώνονται στον αγροτικό τομέα και αυτό γιατί η γεωργία θεωρείται ένας από τους σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης».

Διαδικασία συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να γυρίσουν ένα δίλεπτο βίντεο για τη δραστηριότητά τους, ενώ καλούνται οι ίδιοι να αξιολογήσουν και τις συμμετοχές των υπολοίπων. Από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα επιλεγούν οι 25 πιο καινοτόμες που θα προχωρήσουν στις επόμενες φάσεις του προγράμματος, με τον αριθμό τους να φτάνει στις πέντε στο τελικό στάδιο.