Στις κυπριακές αγορές αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα της Φλώρινας

Για τις αγορές της Κύπρου ετοιμάζονται να «ταξιδέψουν» προϊόντα που παράγονται στην περιοχή της Φλώρινας στη Δυτική Μακεδονία μετά από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Οι γέφυρες συνεργασίας είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων που πραγματοποιούν τα Επιμελητήρια Φλώρινας και Πάφου τα τελευταία δύο χρόνια και τα οποία αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Έτσι, στο πλαίσιο των εμπορικών συνεργασιών, Κύπριοι επιχειρηματίες από την Πάφο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των σούπερ μάρκετ σε όλο το νησί, κατέληξαν σε συμφωνία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βοκερίας 551, ενώ βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις με οινοποιεία της περιοχής, αλλά και μεταποιητικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων επιχείρηση που παρασκευάζει έτοιμες σαλάτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη, στο περιθώριο της συνεργασίας των δύο πλευρών, κάθε Παρασκευή ένα κοντέινερ με 25 τόνους ροδάκινα θα ταξιδεύει για τα ράφια των κυπριακών s/m, με το πρώτο φορτίο να είναι ήδη καθ’ οδόν. «Πέρα από τις δράσεις για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας στην Κύπρο, το Επιμελητήριο Φλώρινας επιχειρεί να βγάλει την περιοχή από την απομόνωση και να δημιουργήσει νέες δυναμικές αγορές για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της.

Οι συμφωνίες αυτές είναι το πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεών μας», τονίζει ο κ. Σαπαλίδης και καταλήγει πως τα δύο Επιμελητήρια συμφώνησαν να συμμετέχουν, από κοινού, σε διεθνείς εκθέσεις και να εξετάσουν τρόπους προώθησης των δραστηριοτήτων κυνηγετικού τουρισμού της Φλώρινας στις κυπριακές θεματικές αγορές.