Δ.Κυριαζίδης: «Υποστελεχωμένο το δασαρχείο Δράμας – Προστατέψτε το δάσος Καρά Ντερέ»

Δ.Κυριαζίδης: «Υποστελεχωμένο το δασαρχείο Δράμας – Προστατέψτε το δάσος Καρά Ντερέ»

Ερυθρελάτη, πεύκα, οξιές, σφένδαμο, βελανιδιές, αγριοτριανταφυλλιές αλλά και το μοναδικό στο είδος της δάσος Σημύδας στην Ελλάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το περίφημο δάσος του Καρά Ντερέ, κοντά στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης τα προβλήματα της υποστελέχωσης του Δασαρχείου ιδίως λόγω των συνταξιοδοτήσεων αλλά και του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων δημιουργούν ζητήματα και στη φύλαξη ενός από τα σημαντικότερα δάση της χώρας μας.

Ο κ.Κυριαζίδης επανέρχεται μετά από επίκαιρη ερώτηση, που είχε καταθέσει και τον περασμένο Απρίλιο στη Βουλή στο ζήτημα του Δασαρχείου Δράμας επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα λόγω του λιγοστού προσωπικού και του τεράστιου φόρτου εργασίας κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαχειριστικές μελέτες για τα δασικά συμπλέγματα σε Δυτικό Νέστο, ΒΑΝ, Πτελέα – Πλατανιά – Πλατανόβρυση, αλλά και σε Τραχώνιο – Διπόταμα και Δρυμό.

Ως γνωστόν το Δασαρχείο Δράμας έχει να καλύψει εκτός από τα τρέχοντα και το περίφημο Δάσος της Ελατιάς, γνωστό ως Καρά Ντερέ, που αποτελεί μια όαση για τους επισκέπτες αλλά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση, παραλαβή και φύλαξη δασικών προϊόντων.

Ο κ.Κυριαζίδης ρωτά μεταξύ άλλων αν και πότε θα προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων και αν προβλέπεται η δυνατότητα διανυκτέρευσης υπαλλήλων ώστε να εκτελούνται απρόσκοπτα προγράμματα της δασικής υπηρεσίας. Στόχος να εξοικονομηθούν πόροι για καύσιμα και ανταλλακτικά καθώς και για την αποτελεσματική προστασία των δασών της περιοχής, αφού βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και προέχει η αντιπυρική προστασία.