Λ. Αυγενάκης: Μέχρι τέλος του έτους η επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών φορέων του Νομού Λάρισας είχε την Τετάρτη 23/8 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.
 
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο υπουργός: «μαζί με τους ΓΓ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Κώστα Μπαγινέτα και Γιώργο Στρατάκο, τους Βουλευτές ΝΔ Χρήστο Κέλλα, Χρήστο Καπετάνο και Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο παρουσιάσαμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε για να απελευθερώσουμε τη δυναμική της Θεσσαλίας:
 
1. ΕΛΓΑ: Είναι η Κυβέρνηση της ΝΔ που επιχορήγησε τον ΕΛΓΑ ώστε να καταβάλλει τα αναδρομικώς οφειλόμενα της προηγούμενης 10ετίας, ύψους 366 εκ.€, ενώ την τετραετία ‘20-‘23 καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις άνω του 1 δις. Είναι δέσμευσή μας ο ΕΛΓΑ να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο ασφαλιστικό φορέα μέσα από την επικαιροποίηση του κανονισμού του μέχρι το τέλος του έτους, διατηρώντας στο ακέραιο τον δημόσιο χαρακτήρα του.
2. ΟΠΕΚΕΠΕ: Με γνώμονα το τρίπτυχο διαφάνεια-τάξη-εύρυθμη λειτουργία δουλεύουμε πυρετωδώς για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου παρεμβάσεων για να καταστεί ο οργανισμός πιο ευέλικτος και αξιόπιστος. Οι πρακτικές και οι νοοτροπίες του παρελθόντος που πλήττουν τους αγρότες μας θα λάβουν οριστικό τέλος.
3. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η πλέον σύγχρονη πρόκληση που προκαλεί αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις και πλήττει συνολικά την παραγωγή. Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής νερού από τη μεταπολίτευση, το ΥΔΩΡ 2.0 ύψους 4 δις € που προβλέπει την κατασκευή, την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό φραγμάτων και νέων δικτύων άρδευσης σε όλη τη χώρα.
4. ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Από τις κορυφαίες προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι οι νέοι να παράγουν προϊόντα, να διαφημίσουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο και να δώσουν μια ανάσα στον πρωτογενή τομέα. Για τον φιλόδοξο στόχο της αύξησης κατά 60.000 των νέων αγροτών μέχρι το 2027 κάναμε το πρώτο βήμα με την ένταξη 2.096 επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, με τους 141 να εντοπίζονται στη Θεσσαλία!
 
Τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες μας είναι εξελισσόμενα και η Κυβέρνησή μας θα σταθεί, όπως πάντα δίπλα σε κάθε αγρότη και παραγωγό»!