Λακωνικός ο Μητσοτάκης για τους αγρότες

Λακωνικός ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας ήταν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός. «Με απασχολεί το κόστος παραγωγής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι εξοικονομήθηκαν πόροι από το Γενικό Λογιστήριο που έχουν διατεθεί σε παραγωγούς. «Φέτος σε μία σειρά προϊόντων είχαμε πάρα πολύ καλές τιμές, όπως στο λάδι» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είναι σημαντικό ως προς το κομμάτι των εσόδων.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις, είπε ότι «κάθε Γενάρη και Φλεβάρη πάντα γίνονται», αλλά προς το παρόν όπως διευκρίνισε όλα είναι ήρεμα «και με το διάλογο προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Τέλος, ως προς το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Γ. Γεωργαντά.

Τα παραπάνω απαντήθηκαν σε μία και μόνο ερώτηση (η προτελευταία) που τέθηκε στον πρωθυπουργό. Ακόμα και όταν νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθη για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρωτογενή τομέα. Σημείωσε ότι «σήμερα εξάγουμε το 41% του ΑΕΠ μας σε αγαθά και σε υπηρεσίες και προφανώς δεν αφορά αυτό μόνο τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία. Αφορά και σημαντικές εξαγωγές αγαθών σε πολλούς διαφορετικούς τομείς όπου η χώρα μας βελτίωσε την ανταγωνιστικότητά της» και ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας σήμερα είναι πιο ανταγωνιστικό και εξωστρεφές.

Σημειώνεται ότι η Συνέντευξη Τύπου αφορούσε αποκλειστικά την Οικονομία.