Λαμία: Με σήμα την «Καρδιά της Ελλάδας» ανοίγει η τουριστική περίοδος

Με διεθνώς κατοχυρωμένο το σήμα «Καρδιά της Ελλάδας» η περιφέρεια ανοίγει νέους δρόμους στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην αγροδιατροφή. Αυτό επισήμανε ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, σε πρόσφατη δήλωσή του για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου από τις αρχές του Μάρτη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού, στόχος όλων είναι η Στερεά να εξελιχθεί σε έναν προορισμό τεσσάρων εποχών. «Έχουμε τα εργαλεία για να προχωρήσουμε, με όχημα τον πολιτισμό, την αγροδιατροφή και τις αμέτρητες επιλογές εναλλακτικού τουρισμού», δήλωσε, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους οδικούς άξονες και στους οργανισμούς λιμένων, με στόχο την ενίσχυση των υδατοδρομίων, σε συνδυασμό με τις μαρίνες, αλλά και με το τρένο.

Στα αρνητικά, ανέφερε την απουσία ενός αεροδρομίου που να καλύπτει όλη την περιφερειακή ενότητα. «Θα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για ένα αεροδρόμιο στη Στερεά Ελλάδα, υποδομή που θα αναδείξει περισσότερο την “καρδιά της Ελλάδας” ως διεθνή τουριστικό προορισμό» υποστήριξε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, μέσα από τις στρατηγικές ενίσχυσης του τουριστικού προορισμού, η περιφέρεια ενισχύει την αξιοποίηση υποδομών στις ιαματικές πηγές, όπως επίσης και τα χιονοδρομικά κέντρα της περιφέρειας. Οι υποδομές αυτές μέχρι και σήμερα ή υπολειτουργούν ή είναι ανενεργές και πολλές από αυτές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στα αποτελέσματα που περίμεναν και υστερούν σε μεγάλο βαθμό σε θέματα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.