Λεμόνι: Έπιασε τιμή το Ιντερντονάτο στην Κορινθία

Μία χρονιά που πιθανόν να μην θυμίζει σε τίποτα την περασμένη περιμένουν οι λεμονοπαραγωγοί στην Κορινθία. Τα λεμόνια οψίμισαν, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο να είναι ακόμα άγουρα. Γενικότερα, όλη η διαδικασία της παραγωγής πήγε πίσω κατά έναν μήνα.

Όπως μας εξηγεί ο γεωπόνος και παραγωγός Κώστας Πάππας: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει το Διφόρι, έστω και σε μικρές ποσότητες, που κινείται στην αγορά και κλείνει έτσι μία μέτρια χρονιά, με την τιμή να κυμαίνεται στα 35 λεπτά».

Στην Κορινθία, που ταλαιπωρείται συνεχώς από την έλλειψη νερού, «ήδη άρχισε η συγκομιδή του Ιντερντονάτο σε κάποιες περιοχές, όπου υπάρχει δυνατότητα άρδευσης. Ξεκινά βέβαια νωρίς σε κάποιες περιπτώσεις, αφού δεν έχει τον χυμό που χρειάζεται για να πάει στον καταναλωτή. Η αρχική του τιμή είναι στα 75 λεπτά, αλλά στην πορεία, όσο μπαίνουν περισσότερα λεμόνια, η τιμή πέφτει. Στην εσωτερική αγορά ακόμα προτιμάνε το Διφόρι, που έχει περισσότερο χυμό», αναφέρει ο κ. Πάππας.

Σε ό,τι αφορά τις τάσεις της αγοράς, ο παραγωγός επισημαίνει ότι «οι ποσότητες θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και υπάρχει το ζήτημα με το άνυδρο καλοκαίρι, την αύξηση του ρεύματος και την αδυναμία να καλυφθούν οι ανάγκες του δέντρου σε άρδευση. Όλα αυτά θα έχουν τις επιπτώσεις τους στα δέντρα και στην ποιότητα του προϊόντος».