Λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της γεωργίας δίνουν νεοφυείς επιχειρήσεις

Νεοφυείς επιχειρήσεις που υπόσχονται να αλλάξουν το μέλλον της αγροδιατροφής, δείχνοντας τον δρόμο για τις τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, ελκύοντας τις επενδύσεις, παρουσιάζει ο διαδικτυακός αγροτικός ιστότοπος agfunder.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις λύνουν μερικά από τα πιο σημαντικά προβλήματα του συστήματος τροφίμων που αφορούν ζητήματα όπως η σπατάλη τροφίμων και η διαχείριση των αγροκτημάτων και παρέχουν λύσεις σχετικά με τις εναλλακτικές πρωτεΐνες, τη γεωργία εσωτερικού χώρου, την παράδοση τροφίμων και τη γονιδιακή τεχνολογία.

Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

1. Η OneSoil, μια ελβετική εταιρεία που προσφέρει τεχνολογία γεωργίας ακριβείας σε αγρότες στην Ευρώπη και την Αμερική. Τους βοηθά να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα των λειτουργιών τους με λύσεις που βασίζονται σε δεδομένα. Μέσω της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει, επιτρέπει στους αγρότες να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τις συνθήκες της αγροτικής τους εκμετάλλευσης, προλαμβάνοντας ασθένειες και εχθρούς.

2. Η Plantik, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος για να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη νέων φυτικών ποικιλιών. Η ίδια δραστηριοποιείται, επί του παρόντος, στην Ευρώπη και στρέφει το βλέμμα της στην αγορά των ΗΠΑ.

3. Η Microharvest, μία εταιρεία βιοτεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί βακτήρια για να αναπτύξει εναλλακτικές πρωτεΐνες. Σύμφωνα με την ίδια, τέτοιου είδους πρωτεΐνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τροφές τόσο για ζώα όσο και για ανθρώπους.

4. Η Ekonoke. Η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής και οι παρατεταμένες ξηρασίες οδηγούν στον αποδεκατισμό ορισμένων τύπων καλλιεργειών. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε μία νεοφυή επιχείρηση στην κάθετη καλλιέργεια, με σκοπό να εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση και την υψηλή ποιότητα.