Μάικ Τζόχανς, πρώην υπουργός Γεωργίας ΗΠΑ: «Ο κορωνοϊός θα έχει μόνιμο αντίκτυπο στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Ο κορωνοϊός πρόκειται να αλλάξει μια για πάντα τις διεργασίες που διέπουν τον πρωτογενή τομέα, αφήνοντας το αποτύπωμά του ακόμα και όταν πανδημία θα έχει αποτελέσει παρελθόν, σύμφωνα με τον Μάικ Τζόχανς, πρώην κυβερνήτη της Νεμπράσκα και διατελέσαντα υπουργό Γεωργίας της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Ο Τζόχανς, ο οποίος σήμερα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στον τομέα γεωργίας της εταιρείας παροχής φορολογικών συμβουλών Alliantgroup, αναμένει ότι θα υπάρξει περισσότερος αυτοματισμός και μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια των εργαζομένων σε ό,τι αφορά την επεξεργασία και τη συσκευασία του φαγητού.

«Νομίζω ότι θα δούμε μια τεράστια έμφαση στην ασφάλεια του εργαζομένου, κάτι που έχει πολύ νόημα, γιατί έτσι συνεχίζεις να είσαι λειτουργικός. Δεν μπορείς να διευθύνεις μια μονάδα επεξεργασίας κρέατος, εάν το 15% του εργατικού δυναμικού έχει προσβληθεί από μια ασθένεια και αναρρώνει σπίτι του.

Θα αναγκαστείς να διαμορφώσεις συνθήκες όπου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους και να προστατεύονται. Αυτό δεν θα το δούμε μόνο στον κλάδο του κρέατος, αλλά και στα φρούτα και στα λαχανικά», υποστηρίζει ο 69χρονος σε συνέντευξη στο Modern Farmer.