Μακεδονικό τζιν…με μεσογειακά βότανα

Μακεδονικό τζιν...με μεσογειακά βότανα

«Μεσογειακό» τζιν λανσάρει τους επόμενους μήνες η Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη με στόχο να κατακτήσει την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.

Στο νέο εγχείρημα της εταιρείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής της διοίκησης της εταιρείας στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε το τζιν θα φτιάχνεται στην Ελλάδα αλλά θα είναι μεσογειακό, θα χρησιμοποιηθούν δηλαδή για την παρασκευή του εκλεκτοί καρποί και βότανα από όλη τη Μεσόγειο. Ενδεικτικά, λεβάντα από τη Γαλλία, χαμομήλι από την Κύπρο, μανταρίνι από το Μαρόκο, μαστίχα από την Ελλάδα, ρίζα Ίριδας από την Ιταλία και πορτοκάλι από την Ισπανία. Όπως ανέφερε ο κ. Μελισσανίδης, το νέο προϊόν θα λανσαριστεί στην αγορά τον Μάρτιο με την επωνυμία Mataroa.

Είναι μεγάλη πρόσκληση για εμάς, να δημιουργήσουμε ένα premium προϊόν το οποίο θα τοποθετηθεί στα ράφια των καλύτερων bar και εστιατορίων του κόσμου. Το Mataroa το αξίζει καθώς όλα έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή και έχουν οργανωθεί με απεριόριστη αγάπη, συμπλήρωσε η Νόπη Ρωμανίδου, επικεφαλής marketing/πωλήσεων και συνιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Η Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη συμπληρώνει εφέτος ενενήντα πέντε χρόνια παρουσίας στο χώρο της παραγωγής ποτών και αποσταγμάτων. Ιδρύθηκε στην Αλμωπία της Μακεδονίας το 1924 και σήμερα στο τιμόνι της βρίσκεται η τρίτη γενιά ποτοποιών.

«Η διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή των προϊόντων είναι παραδοσιακή, και οι συνταγές μυστικές, οι οποίες εφαρμόζονται από το 1924 έως σήμερα. Καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα των αποσταγμάτων παίζει το φυσικό νερό από τις πηγές του Καϊμακτσαλάν, οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και οι μικροί χάλκινοι άμβυκες στους οποίους πραγματοποιούνται οι αποστάξεις», σημειώνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής της διοίκησης της εταιρίας.

Στο πέρασμα του χρόνου η Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη έχει επιτύχει να συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, να εξελίσσεται χωρίς να αλλάζει, να προσαρμόζεται στο περιβάλλον της χωρίς να χάνει τους στόχους της, να εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές marketing χωρίς να απομακρύνεται από τον καταναλωτή.

Τα πλεονεκτήματα της είναι οι άνθρωποί της και τα προϊόντα της. «Θέλουμε ο καταναλωτής να απολαμβάνει τα προϊόντα μας. Δεν επιθυμούμε να κάνουμε μαζική παραγωγή. Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση και τα ποτά που φτιάχνουμε έχουν την προσωπική φροντίδα του παραγωγού σε όλα τα στάδια: την επιλογή της πρώτης ύλης και του νερού, την τήρηση των συνταγών της οικογενειακής παράδοσης, τη χρήση μικρού άμβυκα για καλύτερο αποτέλεσμα, την εφαρμογή αργής απόσταξης και την πραγματοποίηση του ποιοτικού ελέγχου», σημειώνει η Νόπη Ρωμανίδου.

Στο portfolio της Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη ανήκουν το Ούζο και το Τσίπουρο Αρχοντικό και το ξύδι Λιαστό.

Το Τσίπουρο Αρχοντικό παράγεται από εξαιρετική πρώτη ύλη, την μοναδική τοπική ποικιλία σταφυλιού αμάσι ή όψιμο Αλμωπίας μιας περιοχής με πολυετή παράδοση και κουλτούρα στην απόσταξη τσίπουρου. Η επιλεγμένη ποικιλία είναι υψηλόβαθμη στις αλκοόλες της και για τον λόγο αυτό δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απόσταξη. Το σταφύλι της είναι λευκό και κατάλληλο για οινοποίηση. Η απόσταξη αυτής της μοναδικής σε δυναμική πρώτης ύλης πραγματοποιείται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες, μέθοδος που εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο της παραγωγής και πολύ ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το Ούζο Αρχοντικό παράγεται εξ αποστάξεως 100% στην περιοχή της Αλμωπίας με προσεκτικά επιλεγμένο γλυκάνισο από τη γη της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα από τη Χαλκιδική και το Αμύνταιο. Παραμένει ιδιαίτερα μυρωδάτο και γλυκόπιοτο, με την ίδια συνταγή από το 1924. Συνολικά 14 βότανα και εκλεκτοί καρποί συναποστάζονται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες με αγάπη, μεράκι και την παράδοση τριών γενεών. Εφαρμόζεται παραδοσιακή απόσταξη έξι ωρών και το κρυστάλλινο νερό από τις πηγές του Καϊμακτσαλάν, προσδίδει τη μοναδικότητα του Ούζου Αρχοντικό.

To Ξύδι Λιαστό παράγεται σε τέσσερις μορφές. Βαλσάμικο ερυθρό από την ποικιλία σταφυλιών μαυροδάφνη, βαλσάμικο λευκό από την ποικιλία σταφυλιών μοσχάτο, ξύδι από λευκό κρασί και ξύδι από κόκκινο κρασί από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ