Γ. Μανιάτης: Δεν είναι οι εντολές του Μωϋσέως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ

Γ. Μανιάτης: Δεν είναι οι εντολές του Μωϋσέως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2018 πιθανολογεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ότι θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τους παραγωγούς της Αργολίδας, που ταλαιπωρήθηκαν από καιρικές ζημιές, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εφόσον δουν και τις υπόλοιπες ζημιές, που υπάρχουν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία από το ροδάκινο κ.ά. 

Tην ταχεία ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δηλώσεων και των αποζημιώσεων των αγροτών ζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Αποστόλου, με θέμα: «Αποζημιώσεις των αγροτών της Αργολίδας για τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις», αναφέρθηκε στην πάνω από 80% καταστροφή των καλλιεργειών εσπεριδοειδών κι ελαιοδέντρων, λόγω της διπλής χαλαζόπτωσης  Ιουνίου και Νοεμβρίου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζήτησε από τον Υπουργό Επιπλέον ζήτησε, σε συνέχεια σχετικής εισήγησης της ΔΑΟΚ Αργολίδας, οι αποζημιώσεις να δοθούν όχι με βάση το ασφάλιστρο της χυμοποίησης, αλλά με γνώμονα ένα ενιαίο ασφάλιστρο που να καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό το μέγεθος της απίστευτης ζημιάς που έχει πλήξει ορισμένες περιοχές του Αργολικού κάμπου αλλά ο υπουργός αρνήθηκε την πρόταση του Γ. Μανιάτη. «Υπάρχει ένας κανονισμός», ανέφερε ο υπουργός «δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό το πράγμα» και σημείωσε ότι ο ΕΛΓΑ λειτουργεί ανταποδοτικά, ο οποίος φάνηκε ενοχλημένος για την άποψη, που εξέφρασε η ΔΑΟΚ Αργολίδας.

«Έχουν χρέος υπηρεσίες να εισηγούνται», είπε ο κ.Μανιάτης «προφανώς θέλω να πιστεύω ότι σας ξέφυγε λεκτικά». «Δεν είναι οι εντολές του Μωϋσέως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ», τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας. «Δεν έχει καμία αρμοδιότητα η ΔΑΟΚ να κάνει υποδείξεις», ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι «εσείς θα φτάσατε το σημείο, να μας εγκαλείτε  θα δούμε ξανά τον κανονισμό, έχουμε πρόβλημα, και πρέπει να τις βάλουμε, είναι δυνατόν χωρίς αναλογιστικές μελέτες να προχωρήσουμε».  

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress