Γ. Μανιάτης: «Περιμένουν 374  αγρότες της Αργολίδας τη σύνταξη του ΟΓΑ»

Γ. Μανιάτης: «Περιμένουν 374  αγρότες της Αργολίδας τη σύνταξη του ΟΓΑ»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στους 374 ανέρχεται ο αριθμός των αγροτών της Αργολίδας που περιμένουν σύνταξη από τον ΟΓΑ, σύμφωνα με γραπτή απάντηση, που απέστειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, στον βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια σχετικής ερώτησής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συντάξεις γήρατος είναι 132, οι συντάξεις αναπηρίας είναι 190 και οι συντάξεις θανάτου είναι 52.

-Διαφήμιση-

Ο αρμόδιος υφυπουργός σημειώνει ότι ήδη έχει σχεδιαστεί και δρομολογηθεί η επιτάχυνση έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με στόχο την εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτημάτων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συνταξιοδότησης κι όσων έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα, μετά το νόμο 4387/2016. 

Κατά τον κ. Μανιάτη ο υφυπουργός αρνήθηκε ν΄ απαντήσει στο πιεστικό ερώτημά του, πότε πρόκειται οι συντάξεις αυτές να αποδοθούν στους αγρότες της Αργολίδας. Πάντως,  σύμφωνα με όσα έχουμε γράψει στην «Υ.Χ.», η καταβολή νέων συντάξεων, για όσους έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο, δηλαδή με ένα μήνα καθυστέρηση, καθώς οι συντάξεις του ΟΓΑ, χορηγούνταν ανέκαθεν μετά την 1η Ιουλίου. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki