Δ. Μανώσης, «Ζευς Ακτινίδια ΑΕ»: Υπονομεύεται ένα εξαγωγικό προϊόν μας

Δημήτρης Μανώσης, «Ζευς Ακτινίδια ΑΕ» Υπονομεύεται ένα εξαγωγικό μας προϊόν

Κατηγορηματικά αντίθετος με την απόφαση της ΔΑΟΚ Ημαθίας να ενθαρρύνει τη συγκομιδή του ακτινιδίου σορέλι εμφανίστηκε, μιλώντας στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της «Ζευς Ακτινίδια ΑΕ», Δημήτρης Μανώσης.

Δημήτρης Μανώσης, «Ζευς Ακτινίδια ΑΕ»  Υπονομεύεται ένα εξαγωγικό μας προϊόν Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε συμφωνούμε καθόλου με την ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Ημαθίας. Τα 6,5 brix στα οποία ενέκρινε η συγκεκριμένη διεύθυνση να συγκομισθούν τα σορέλι, τα κίτρινα ακτινίδια, ισχύει για τα χέιγουορθ. Για τα κίτρινα δεν υπάρχει μεν οδηγία από την ΕΕ, ωστόσο η εμπειρία μας λέει ότι πρέπει να είναι πάνω από τα 7,5 brix». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «κάθε χρόνο προσπαθούν κάποιοι να πείσουν τις αρχές ότι “τώρα έχει τιμή”, τώρα τα σάκχαρα είναι ανεβασμένα, χωρίς να είναι, με αποτέλεσμα να κερδίζουν κάποιοι επιτήδειοι χρήματα κι αυτό να το πληρώνει μετά το σύνολο της παραγωγής.

Αυτό που γίνεται και πάλι, υπονομεύει τις εξαγωγές της χώρας και μάλιστα σε ένα προϊόν που το 90% της παραγωγής διοχετεύεται στις χώρες του εξωτερικού. Στέλνουν αυτές τις ποσότητες σε χώρες που δεν γνωρίζουν το ακτινίδιο και μετά απ’ αυτό δε θα ξαναπαραγγείλουν».

Μελίνα Ζιάγκου, Χριστίνα Καραβοκύρη