Με τι ποσοστό θα περάσουν οι επιλαχόντες της Κεντρικής Μακεδονίας;

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με τι ποσοστό θα περάσουν οι επιλαχόντες της Κεντρικής Μακεδονίας;

Γερακίνα, Ν. Μουδανιά

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η επικαιροποίηση των πράξεων ένταξης, που εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, περιελάμβανε μόνο την έγκριση των εν δυνάμει δικαιούχων. Για να προχωρήσει η έγκριση των επιλαχόντων αγροτών, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων, μετά το πέρας της οποίας θα εκδοθεί νέα πράξη ένταξης, πιθανότητα μέσα στον Μάρτιο, που θα περιλαμβάνει και όσους επιλαχόντες μπορεί να απορροφήσει το ποσό της υπερδέσμευσης, που έχει διατεθεί στην περιφέρεια.

Το ίδιο ισχύει και για την Κεντρική Μακεδονία, όπου η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαρτίου και εντός του μήνα να γίνουν και οι σχετικές πληρωμές.

Για τα μόρια είναι επισφαλές να κάνει κάποιος οποιαδήποτε πρόβλεψη. Σε γενικές γραμμές, βάσει της εμπειρίας από τις περιφέρειες που εγκρίθηκαν επιλαχόντες, η βάση υποχωρεί κατά 2-3 μόρια. Θα ποντάραμε, στον αναγνώστη που ρωτά από την Πάτρα, ότι η βάση των 54,33 θα πάει περίπου στα 52 μόρια στη Δ. Ελλάδα, άρα οι πιθανότητες είναι υπέρ της έγκρισής σας.

UPDATE // Γνωρίζετε πώς έχει προχωρήσει το θέμα με τους επιλαχόντες της Κεντρικής Μακεδονίας;

Βασιλική, Μουδανιά

Στην Κεντρική Μακεδονία, τα τελευταία αποτελέσματα που αφορούν την περιφέρεια, ανακοινώθηκαν στις 28 Μαρτίου και περιλαμβάνουν την ένταξη κάποιων εκ των επιλαχόντων νέων αγροτών. Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό επιλαχόντων έχει ήδη εγκριθεί, ενώ ένα άλλο ποσοστό παραμένει σε αναμονή. Έχουμε γράψει αρκετές φορές από τη στήλη μας ότι για το ποσοστό αυτό των επιλαχόντων που δεν εγκρίθηκε σε αυτήν τη φάση αναζητούνται τα απαιτούμενα κονδύλια για την απορρόφησή τους. Όμως, η διαδικασία σχετίζεται αφενός με την ολοκλήρωση της 2ης πρόσκλησης των νέων αγροτών και αφετέρου με τη μεταφορά κονδυλίων από άλλα μέτρα. Δεδομένου ότι οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες, δεν αναμένονται αλλαγές πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας