Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες επενδυτικές τάσεις της αγροδιατροφής για το 2021

Κάποιες από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στον κλάδο της τεχνολογίας στον αγροδιατροφικό τομέα για το 2021 παρουσιάζει η αγροτική ιστοσελίδα agfundernews, καταγράφοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει και τις εξελίξεις στην αγροτική τεχνολογία. Οι παγκόσμιες επενδυτικές τάσεις στον τομέα της αγροδιατροφής καταγράφονται στην ετήσια έκθεση επενδύσεων με τίτλο AgriFoodTech. Οι πέντε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις επενδύσεων παρουσιάζονται παρακάτω:

1. Furong Xingsheng (Κίνα): Μια πλατφόρμα «ομαδικής αγοράς» που επιτρέπει στους καταναλωτές να συνεργάζονται και να αγοράζουν συλλογικά είδη παντοπωλείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βοηθούν τόσο τους παραγωγούς, αγοράζοντας απευθείας από αυτούς, όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν σε καλύτερες τιμές και γνωρίζουν από πού προέρχεται το φαγητό που αγοράζουν. Η Xingsheng συγκέντρωσε 2 δισ. δολάρια από διαφορετικούς επενδυτές.

2. Lineage Logistics (ΗΠΑ): Η εταιρεία αποθήκευσης, αλυσίδας ψύξης και διανομής με έδρα το Μίσιγκαν πέτυχε 1,9 δισ. δολάρια από επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων τον Μάρτιο.

3. Swiggy (Ινδία): Η εφαρμογή παράδοσης τροφίμων με έδρα την Μπανγκαλούρου έκλεισε φέτος δύο από τις 20 μεγαλύτερες συμφωνίες χρηματοδότησης στον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων παγκοσμίως: 800 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο και επιπλέον 1,25 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

4. Gorillas (Γερμανία): Αυτή η εφαρμογή παράδοσης τροφίμων με έδρα το Βερολίνο κέρδισε μόλις 1 δισ. δολάρια για τον επενδυτικό γύρο του Σεπτεμβρίου στον οποίο συμμετείχαν διαφορετικοί επενδυτές.

5. Flink (Γερμανία): Ισχυριζόμενη ότι μπορεί προσφέρει παράδοση τροφίμων στο σπίτι σε διάστημα δέκα λεπτών η Flink, η οποία κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020, κέρδισε 750 εκατ. δολάρια για τον επενδυτικό γύρο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.