«Λιομάζωμα στη Μεσσηνία»: Νέους δρόμους ανοίγει ο ποιοτικός αγροτουρισμός

liazoma-mesinia-agrotourismos
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το πάντρεμα του τουρισμού με την αγροτική ζωή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία των 90 Δανών τουριστών στη Μεσσηνία, οι οποίοι απόλαυσαν τα πλεονεκτήματα του προγράμματος «Λιομάζωμα στη Μεσσηνία».

Αυτήν τη φορά, οι τουρίστες έζησαν μοναδικές στιγμές, συμμετέχοντας σε όλη τη διαδικασία, που άρχισε από το μάζεμα της ελιάς και έφτασε μέχρι το λάδι.

-Διαφήμιση-

Ο Βασίλης Τριγκιλίδας και ο αδελφός του Γιάννης αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα, μέσα από τη συμμετοχή του τουριστικού τους γραφείου σε διάφορες εκθέσεις στο εξωτερικό, ότι υπάρχει ένα κοινό που διαρκώς αυξάνεται, με διαφορετικές προτιμήσεις από τα συνηθισμένα τουριστικά πακέτα.

Έχοντας σαν δεδομένο και σύμμαχο τα υψηλής ποιότητας μεσσηνιακά προϊόντα, και κυρίως το λάδι και την ελιά, άρχισαν, πριν 15 χρόνια, να φέρνουν μικρά γκρουπ στην Ελλάδα που, πέρα από τις περιηγήσεις, βίωναν τον κύκλο της παραγωγής. «Το ξεκίνημα έγινε δειλά, με 7 άτομα ,και σήμερα πλέον κάθε χρόνο φέρνουμε αρκετά γκρουπ, που ουσιαστικά επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, ενώ παράλληλα δένονται με τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης, στα οποία αναγνωρίζουν την ποιότητά τους», μας λέει ο Βασίλης.

Οι τουρίστες που έρχονται στη Μεσσηνία και ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα αγροτουρισμού προέρχονται από τη Δανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία (που παρουσιάζει αυξητική τάση) αλλά και την Αγγλία και ήδη οι επισκέπτες ξεπερνάνε τους 5.000.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki