Στην Βayer Hellas η διανομή των σημάτων της Monsanto στην Ελλάδα

Στην Βayer Hellas η διανομή των σημάτων της Monsanto στην Ελλάδα

Την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον Έλληνα αγρότη που θα προκύψουν από το πάντρεμα των προϊοντικών χαρτοφυλακίων της Bayer και της Monsanto θέτει ως στόχο η Bayer Eλλάς, μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του αμερικανικού κολοσσού.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους την Τετάρτη 20 Ιουνίου ο διευθυντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Βayer Hellas, Απόστολος Κλοντζάρης, την ευθύνη για το σχεδιασμό και την κατάρτιση των λύσεων αυτών που στόχο έχουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα αλλά και να μειώσουν το κόστος παραγωγής, μέσω της στοχευμένης χρήσης των εισροών, θα έχουν οι κατά τόπους θυγατρικές της Bayer, αφού οι λύσεις αυτές θα πρέπει να «απαντούν» στις ανάγκες της τοπικής παραγωγής. 

Ο κ. Κλοντζάρης αποκάλυψε επίσης ότι μια σειρά σημάτων της Monsanto από τις κατηγορίες των σπόρων και των φυτοπροστατευτικών (όπως οι σπόροι βάμβακος Dekalb, οι σπόροι βάμβακος Deltapine, το RoundUp κ.α.) τα οποία μέχρι σήμερα διατίθεντο μέσω άλλων αντιπροσώπων, περνούν πλέον στο χαρτοφυλάκιο της Bayer Ελλάς η οποία θα αναλάβει και τη διανομή τους στην εγχώρια αγορά. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας με την Monsanto, τονίζοντας ότι, πέρα από τις συνέργειες που δημιουργεί, καθιστά πλέον το γερμανικό όμιλο τον μεγαλύτερο εν δυνάμει ξένο επενδυτή στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επισημαίνουν στελέχη της εταιρείας, η Bayer και η Monsanto διαθέτουν μαζί έναν ετήσιο προϋπολογισμό Έρευνας και Ανάπτυξης ύψους 2,4 δισ. ευρώ που είναι και ο υψηλότερος προϋπολογισμός στον τομέα αυτό από κάθε άλλο «παίκτη» του γεωργικού κλάδου. «Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε περισσότερες καινοτόμες λύσεις για τους παραγωγούς, σε ακόμη μικρότερο χρόνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Η εξαγορά της Monsanto από την Bayer αποτελεί ορόσημο και για τον Έλληνα παραγωγό. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Bayer και της Monsanto δημιουργείται ένας νέος ηγέτης, πρωτοπόρος στην καινοτομία, για τον κλάδο της γεωργίας», δήλωσε από την πλευρά της η Σόνια Μουσαβερέ, διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να αυξήσουμε την παραγωγή μέσα από βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επάρκεια των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές».