Μεταξένια υποδοχή της άνοιξης στο Σουφλί

Μεταξένια υποδοχή της άνοιξης στο Σουφλί

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον ερχομό της άνοιξης, οργανώνει, το Σάββατο 18 Μαρτίου, δύο εργαστήρια felting (αρχαία τεχνική κατασκευής υφάσματος) στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί του Νομού Έβρου. 

Συγκεκριμένα:

 10:00-11:30-Εργαστήρι felting για εφήβους (13 ετών και άνω), και ενήλικες.

Με πρώτες ύλες μια χούφτα ακατέργαστο χρωματιστό μαλλί και διάφορα υφάσματα, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν διακοσμητικά αντικείμενα  για να στολίσουν ρούχα και αξεσουάρ.

12:00-13:30- Εργαστήρι felting για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Με ποικίλα υφάσματα και αξιοποιώντας χρωματιστά κορδόνια και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, οι μικροί συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους αντικείμενα, με τα οποία μπορούν να στολίσουν τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τις σχολικές τσάντες ακόμα και τις πασχαλινές λαμπάδες τους. Οι μαμάδες μπορούν να συνοδέψουν τα παιδιά τους.

Πληροφορίες

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη και τα υλικά διατίθενται από το Μουσείο δωρεάν. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μετάξης στο τηλ.: 25540 23700 (καθημερινά 10:00–18:00, εκτός Τρίτης).