Μέχρι και τριπλάσια από την τιμή παραγωγού πουλάνε το ροδάκινο οι χονδρέμποροι

Ο... χορός της ψαλίδας από το χωράφι στο ράφι καλά κρατεί

Medfel: Αύξηση της ελληνικής παραγωγή επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών αναμένεται εφέτος
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στο… ύψος τους παραμένουν οι τιμές στα ροδάκινα τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή ψαλίδα σε σχέση με την τιμή παραγωγού. «Ο κόσμος τρώει ακριβά, ενώ εμείς πουλάμε φθηνά», μας είπε η πρόεδρος της ΟΠ Ροδακινοπαραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ), Δ. Κρητικού.

Η ίδια, μάλιστα, αφήνει αιχμές για συνεννοήσεις μεταξύ εμπόρων για την τιμή που δίνουν στον παραγωγό, σημειώνοντας ότι «μιλάμε για αμελητέες διαφορές από έμπορο σε έμπορο». Η τιμή που δίνουν αυτές τις μέρες οι ροδακινοπαραγωγοί το επιτραπέζιο ροδάκινο στη Φλώρινα, που βρίσκεται στην αιχμή της συγκομιδής, ξεκινάει από τα 27 λεπτά το κιλό και για λίγα «πολύ καλά», σύμφωνα με τη Δ. Κρητικού, ο παραγωγός απολαμβάνει 45 λεπτά το κιλό. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρόλο που οι τιμές παραγωγού δεν παρουσίασαν αυξητικές τάσεις, στη χονδρική της Αθήνας καταγράφηκε αύξηση της υψηλής τιμής κατά 20 λεπτά αυτή την εβδομάδα.

  • Μελίνα Ζιάγκου
-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές