Στο μικροσκόπιο του ΚΑΕΜ τα μεσσηνιακά προϊόντα

«Τα πάντα για την πατάτα» είναι ο τίτλος της δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ), με στόχο την υποστήριξη παραγωγών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση των σεμιναρίων, Σωτήρης Μουστάκης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα σεμιναρίων που έχει ξεκινήσει, μας επεσήμανε ότι «το ενδιαφέρον που καταγράφηκε έστω και κάτω από τις συνθήκες που θα διεξαχθούν τα σεμινάρια ήταν μεγάλο, αφού πάνω από 40 άτομα συμμετέχουν σε αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων. Στόχος μας είναι η υποστήριξη των προϊόντων που παράγει η Μεσσηνία με ενότητες που θα έχουν στο επίκεντρο την πατάτα, την ελιά, το αμπέλι, αλλά και την ντομάτα».

Σε ό,τι αφορά την πατάτα, ο κ. Μουστάκης τόνισε ότι «πρόκειται για ένα προϊόν της Μεσσηνίας με πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και στον τομέα της πώλησης».

Εστιάζοντας στην πρακτική των σεμιναρίων, μίλησε για το πάντρεμα της τεχνογνωσίας που μπορεί να δώσει η Νάξος για την καλλιέργεια με την εμπειρία για την επιχειρηματικότητα που έχει το ΚΑΕΜ. Ο κ. Μουστάκας, κάνοντας λόγο για τη στόχευση της εκπαίδευσης, εξήγησε ότι «το ΚΑΕΜ θα διδάξει πώς μπορούν να βρουν νέους πελάτες και πώς μπορούν να συνδέσουν την πατάτα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό της περιοχής».

Οι ειδικοί γεωπόνοι που θα έρθουν από την Ένωση της Νάξου θα επικεντρωθούν στην καλλιέργεια και στα μυστικά της.