ΜΙΝΕΡΒΑ: Το lockdown έδωσε ώθηση στους τζίρους και τα μεγέθη του 2020

Τα 50 εκατ. ευρώ άγγιξαν οι πωλήσεις της Μινέρβα το 2020, πρώτη χρονιά που η εταιρεία λειτούργησε υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά την εξαγορά της από τα funds Diorama Investments Sicar SA, Ellikonos 2 SCA Sicar και EOS Capital.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στις οικονομικές καταστάσεις, η βιομηχανία ήταν από αυτές που επωφελήθηκαν από το πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης, δεδομένου ότι κατά το lockdown της άνοιξης 2020 αυξήθηκε σημαντικά η κατανάλωση τροφίμων. Σε αυτήν τη συνθήκη, η Μινέρβα κατέγραψε αύξηση 11% στον καθαρό τζίρο στο διάστημα 9 Μαρτίου 2020-31 Μαΐου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Δύο εξαγορές μέσα σε έναν μήνα

Για το σύνολο του έτους, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 49,584 εκατ. ευρώ, νούμερο που αναμένεται να ενισχυθεί το 2021, αν ληφθεί υπόψη ότι το φετινό καλοκαίρι η εταιρεία προχώρησε σε δύο σημαντικές εξαγορές. Την 1η Ιουλίου ολοκλήρωσε την απόκτηση του κλάδου τοματικών προϊόντων της Eλαΐς – Unilever που περιλαμβάνει τα brands Pummaro στην Ελλάδα και Pelargos στην Κύπρο, μαζί με την παραγωγική μονάδα στη Γαστούνη Ηλείας. Ο τζίρος της συγκεκριμένης δραστηριότητας ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Στα τέλη του ίδιου μήνα, προχώρησε στην εξαγορά της Mediterranean Foods, που δραστηριοποιείται στην κατηγορία των αρτυμάτων (μουστάρδες, μαγιονέζες, κέτσαπ και σάλτσες) και διαθέτει εργοστάσιο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Ο τζίρος της Mediterranean Foods το 2020, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιοποιημένο ισολογισμό, ανήλθε σε 2,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, την 1η Νοεμβρίου σύναψε στρατηγική συνεργασία για την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα του σήματος John West, από τα μεγαλύτερα και πλέον αναγνωρίσιμα παγκοσμίως στην κατηγορία του τόνου και των έτοιμων παρεμφερών προϊόντων.