Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στα σκαριά η γαλάζια «Συμφωνία αλήθειας»

Προάγγελος της αποκατάστασης των σχέσεων ΝΔ - αγροτών η σχετική αναφορά του προέδρου της, στη Θεσσαλονίκη

Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στα σκαριά η γαλάζια «Συμφωνία αλήθειας»
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Αποφασισμένη να κερδίσει το… χαμένο έδαφος στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος παραδοσιακά βρισκόταν στο πλευρό της, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία και η υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ηγεσία της. Μια γεύση της πρόθεσης αυτής θα δοθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, όπου ουσιαστικά θα προαναγγελθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΥΧ», η διαμόρφωση της «Συμφωνίας αλήθειας με τους αγρότες»!

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η «Συμφωνία αλήθειας» θα ακολουθήσει καμπάνια της ΝΔ, στην οποία θα μετέχει το σύνολο των κορυφαίων στελεχών του κόμματος με περιοδείες σε όλους τους νομούς της χώρας και επαφές όχι μόνο με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, αλλά και, κυριότερα, τους απλούς αγρότες.

Η αλήθεια είναι ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 τα στοιχεία έδειξαν ότι ο κατά βάση συντηρητικός αγροτικός χώρος… διέρρευσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η συνέχεια δεν ήταν τόσο ρόδινη για τις σχέσεις κυβέρνησης και αγροτών, αφού οι τελευταίοι κάθε άλλο παρά ικανοποιήθηκαν με τις κινήσεις της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, στη Νέα Δημοκρατία κατανοήσαν όλοι ότι δεν είναι δυνατόν να χαθεί ένας προνομιακός για το κόμμα χώρος και δεν είναι τυχαίο ότι στη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής εκστρατείας και οι τρεις υποψήφιοι (Κ. Μητσοτάκης, Β. Μεϊμαράκης και Απ. Τζιτζικώστας) επέλεξαν συνειδητά να απευθυνθούν στους αγρότες μέσα από άρθρα και μηνύματά τους στην «ΥΧ».

Η… σιωπή Τσίπρα

Ενδεικτικό της διάθεσης επαναπροσέγγισης της νέας ηγεσίας με τους αγρότες είναι το γεγονός ότι ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, επικεφαλής κλιμακίου 54 βουλευτών και στελεχών βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Βόρεια Ελλάδα και κάνει σειρά επαφών και συσκέψεων και στους 14 νομούς, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα και για τα αγροτικά ζητήματα ενόψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, αλλά και της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή. Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κάνουν σαφές ότι όχι μόνο η επίσκεψη του προέδρου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η… σιωπή –όπως την αποκαλούν– του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το προηγούμενο σαββατοκύριακο για αγροτικά θέματα, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει κατανοητό ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αλλάξει ρότα και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον αγροτικό κόσμο και τα σημαντικά προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει. Άλλωστε, η μοναδική στιγμή που ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα των αγροτών ήταν όταν απάντησε στην ερώτηση της «ΥΧ», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία αφενός με την πρώτη αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ και αφετέρου με την καμπάνια στις αγροτικές περιοχές της χώρας και, στη συνέχεια, με τη «Συμφωνία αλήθειας για τους αγρότες», θα καταβάλει φιλότιμη προσπάθεια να αναστρέψει το κλίμα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στη διάρκεια των εργασιών του 10ου συνεδρίου της ΝΔ, τον περασμένο Απρίλιο, δεν ήταν λίγα τα αγροτοστελέχη, τα οποία στη σχετική θεματική συνεδρία είχαν μιλήσει με σκληρά λόγια για την απομάκρυνση του κόμματος από τους αγρότες. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, ελήφθη σοβαρά υπόψη από τη νέα ηγεσία, η οποία, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων, αναμένεται να επανορθώσει.

  • Κώστας Τσαπάκης
-Διαφήμιση-