Αυτό το άρθρο είναι 8 μηνών

Β. Κόκκαλης: Μονόδρομος η παραίτηση Αυγενάκη – ΠΑΣΟΚ: Εγκληματικές αστοχίες του υπουργού για τις πληρωμές

31/10/2023
3' διάβασμα
v-kokkalis-monodromos-i-paraitisi-avgenaki-pasok-egklimatikes-astochies-tou-ypourgou-gia-tis-pliromes-296977

Μετά τα όσα δημοσίευσε πρώτη η «ΥΧ» τη Δευτέρα 30/10 σχετικά με την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ζητάει την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Πιο συγκεκριμένα:

«Την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ζητά ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑΒασίλης Κόκκαλης, με αφορμή «το μεγάλο φιάσκο με την μη καταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες».

Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι: «Το μεγάλο φιάσκο του αυτονόητου, η αδυναμία δηλαδή της κυβέρνησης απλά να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες ώστε οι αγρότες της χώρας να λάβουν τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις, αποτελεί ένα ακόμη ξεκάθαρο δείγμα πως αυτή η παρούσα ηγεσία της χώρας βυθίζει με την ανικανότητά της ακόμη περισσότερο στην απόγνωση τον πρωτογενή τομέα. Η προσπάθεια του υπουργού κ. Αυγενάκη να μεταθέσει τις βαρύτατες ευθύνες του στους διορισμένους από τον ίδιο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν πείθει κανέναν, ούτε φυσικά απονέμει την επιβεβλημένη δικαιοσύνη για ένα πρώτου μεγέθους έγκλημα σε βάρος εκείνων που παράγουν τον πρωτογενή πλούτο στη χώρα μας. Το γιατί φθάσαμε σήμερα σ’ αυτό το εθνικό ναυάγιο με τις επιδοτήσεις, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει άμεσα και σε βάθος η Ελληνική Δικαιοσύνη».

 
«Εγκληματικές αστοχίες του υπουργού για τις πληρωμές», λέει το ΠΑΣΟΚ
 

Για «επιτελικό φιάσκο με θύματα αυτήν τη φορά τους Έλληνες αγρότες, το οποίο αποκαλύπτει την αναξιοπιστία και τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «στις 27 Οκτωβρίου καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η μικρότερη προκαταβολή βασικής ενίσχυσης, που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό κόσμο στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Απόρροια της κακής διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης και της ανύπαρκτης διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς και παραγωγούς.

Το συνολικό εγκεκριμένο χρηματικό ποσό της βασικής ενίσχυσης για το 2023 ανέρχεται σε € 829 εκ. μειωμένο κατά € 239 εκ. σε σχέση με πέρυσι.

Ο αρμόδιος Υπουργός ήταν ως φαίνεται ιδιαίτερα απασχολημένος να εκβιάζει ψηφοφόρους προς χάριν του κ. Αγοραστού και χθες «έπεσε… από τα σύννεφα».

  • Οι «καρατομήσεις» μελών του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστούν ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας.
  • Η κυβέρνηση είναι έκθετη.
  • Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ανέχεται τις εγκληματικές αστοχίες του Υπουργού του. Οι Έλληνες αγρότες όμως όχι.
 
Μείνετε συντονισμένοι στην «ΥΧ» και το ypaithros.gr για τη συνεχή και έγκαιρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα
ΓΡΑΦΕΙ: