Με Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου ξεκίνησε ο τρύγος στον συνεταιρισμό

Με τα επιλέξιμα σταφύλια, που έχουν τους κατάλληλους βαθμούς στην ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, ξεκίνησε ο τρύγος στον τοπικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, τύπου γαλλικά και στο τέλος οι λευκές ποικιλίες, όπως Ροδίτης, Μακαμπέο κ.λπ.

Η παραγωγή φέτος αναμένεται ελαφρώς μειωμένη στα κιλά, λόγω του περονόσπορου, αλλά σαφώς καλύτερη σε ποιότητα, καθώς το αμπέλι διαθέτει λιγότερα σταφύλια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Χρήστο Τσιτσιρίγκο, «φέτος ο ΑΟΣ θα παραλάβει επιπλέον ποσότητες της εξαγοράς της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνάβου, που αντιστοιχούν στο 50% της καρτέλας κάθε μέλους, καθώς και όλες τις δηλωθείσες ποσότητες των συνεταίρων». Τις τελικές τιμές, όπως κάθε χρόνο, θα καθορίσει η γενική συνέλευση ύστερα από πρόταση της διοίκησης του συνεταιρισμού, η οποία τοποθετείται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο συνεταιρισμός πλήρωσε 40 με 45 λεπτά τις ποικιλίες, με εξαίρεση τις λευκές στις οποίες έδωσε 33 λεπτά.