Να απορροφήσουν κονδύλια του ΠΑΑ οι νέοι αγρότες

Πληρώθηκε η πρώτη δόση ύψους 27,5 εκ. ευρώ σε δικαιούχους του προγράμματος εγκατάστασης νέων γεωργών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την ενεργοποίηση των νέων αγορών προκειμένου να απορροφήσουν τα κονδύλια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση.

Ο Π. Φιλίππου σημείωσε ότι πρέπει «να απορροφηθούν τα κονδύλια που για πρώτη φορά προτείνονται για την Αττική και κατά συνέπεια να τονωθούν τα νοικοκυριά, η τοπική οικονομία και η αγροτική παραγωγή της περιοχής».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναβάθμισης και στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής και αφορούσε στην «Εκκίνηση επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Στόχος της η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τα προσόντα, τις περιοχές εφαρμογής, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και αξιολόγησης, τις προϋποθέσεις, αλλά και για την ενίσχυση που δύναται να λάβει όποιος συστήνει νέα γεωργική επιχείρηση.