Να επεκταθεί η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε παροχές υψηλότερης ισχύος ζητούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Την επέκταση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε παροχές υψηλότερης ισχύος, ζητάει με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας.

Οι παραγωγοί χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή ότι: «επιβάλλεται η επιπρόσθετη επιδότηση του πρωτογενή τομέα που αποτελεί τον κύριο πυλώνα της Ελληνικής μας Οικονομίας και θα πρέπει να δοθεί όπως καλώς δόθηκε και στον κλάδο των αρτοποιών της χώρας μας με αναδρομική ισχύ και ανεξαρτήτως ισχύος παροχής».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Συνομοσπονδίας:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι Υπουργοί, ενημερωθήκαμε μέσω του Τύπου σε ότι αφορά την επιδότηση των λογαριασμών Ηλεκτρικής Ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους Επαγγελματίες Καταναλωτές (Επαγγελματική Βιομηχανική Αγροτική Χρήση) σε παροχή ισχύος μέχρι 35 kVA επιδοτείται το σύνολο της κατανάλωσης επιπρόσθετα με 100 ευρώ/MWh και μάλιστα με αναδρομική ισχύ (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος).

Συνεπώς η συνολική μοναδιαία επιδότηση των κατηγοριών ανέρχεται σε 230 ευρώ/MWh.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή η οποία πράγματι θα προσδώσει μια οικονομική ανάσα στις δύσκολες συγκυρίες που γενικά αντιμετωπίζουμε σαν Χώρα, θα θέλαμε όμως στον αντίποδα αυτού, να υπενθυμίσουμε για τις ιδιαιτερότητες που αφορούν τους Αγρότες – Παραγωγούς.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Μεταποιητικών και Κτηνοτροφικών Μονάδων και αυτών που διαθέτουν Γεωτρήσεις οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τα 300 μέτρα βάθος, καθώς και Αποθηκευτικούς Χώρους (Ψυγεία), με αποτέλεσμα οι παροχές τους να φτάνουν σε ισχύ τουλάχιστον τα 85kVA.

Θεωρούμε λοιπόν ότι επιβάλλεται η επιπρόσθετη επιδότηση του πρωτογενή τομέα που αποτελεί τον κύριο πυλώνα της Ελληνικής μας Οικονομίας και θα πρέπει να δοθεί όπως καλώς δόθηκε και στον κλάδο των αρτοποιών της χώρας μας με αναδρομική ισχύ και ανεξαρτήτως ισχύος παροχής».