Να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στην Πιερία ζητά η αντιπεριφερειάρχης

Επιστολή προς την διεύθυνση του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου για την έγκαιρη αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο λόγω από την «Αριάδνη» που έπληξε την Πιερία.

Όπως επισημαίνει «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, κρίθηκε ότι, έπρεπε να τεθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων από τις 5 Ιανουαρίου 2017. Εκτός από τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για τη διατήρηση του οδικού δικτύου ευθύνης της, προκλήθηκαν ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής».

Και συμπληρώνει: «Λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων (έντονης χιονόπτωσης και ολικού παγετού) που καταγράφηκαν της τελευταίες ημέρες στην Πιερία, το φυτικό κεφάλαιο πολλών παραγωγών του Νομού έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί των γεωργικών εκμεταλλεύσεων να βρίσκονται σε απόγνωση. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην έγκαιρη αποστολή γεωπόνων – εκτιμητών για την αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών σε οπωροκηπευτικά και σε δενδρώδεις καλλιέργειες».