Νέα εποχή για τα δημοτικά σφαγεία του Κιλκίς

Σε εκσυγχρονισμό τους προχώρησε ο δήμος

Στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των Σφαγείων Κιλκίς ΑΕ προχώρησε ο Δήμος Κιλκίς ως μεγαλομέτοχος της εταιρείας. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην εγχώρια αγορά, θέλησε να κεφαλαιοποιήσει την αξία τους και να αυξήσει την κίνησή τους, προσελκύοντας νέους πελάτες με ανάλογη απόδοση στον κύκλο εργασιών της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, τα Σφαγεία ΑΕ Κιλκίς είναι μια εύρωστη επιχείρηση με περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης. Συνδέονται με τις κτηνοτροφικές κατά βάση δραστηριότητες, με την εξυπηρέτηση τοπικών κτηνοτρόφων και κρεοπωλών και την απασχόληση, με προσφορά μόνιμης απασχόλησης σε εκδοροσφαγείς και σε άλλους εργαζομένους της περιοχής.

«Ο εκσυγχρονισμός των σφαγείων ήταν μονόδρομος. Το αποτέλεσμα των βελτιωτικών αλλαγών που έγιναν τους τελευταίους μήνες στα Σφαγεία είναι εμφανές ως έργο, ως αισθητική παρέμβαση, αλλά και ως σύγχρονη αντίληψη για το σύνολο των παροχών και υπηρεσιών εξυπηρέτησης μιας επιχείρησης», δηλώνει ο κ. Κυριακίδης.

Εξοπλισμός

Η εξυγίανση των σφαγείων επικεντρώθηκε τόσο στις οικονομικές δραστηριότητες και στην απαλλαγή από τα χρόνια συσσωρευμένα χρέη τους, όσο και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της επιχείρησης με την ανανέωση σημαντικού μέρους του εξοπλισμού τους. Όπως σημειώνει ο νέος πρόεδρος των σφαγείων, Βασίλης Παμπορίδης, η νέα διοίκηση προχώρησε σε αντικαταστάσεις του εξοπλισμού με νέα μηχανήματα και εργαλεία χρήσης, ανανεώσεις σε υποδομές και ενεργειακές αναβαθμίσεις, μερικές ανακαινίσεις στους εσωτερικούς χώρους, ενώ υπήρξε μέριμνα για την αγορά συστημάτων και μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση. Ανάλογες ενέργειες έγιναν και για την προστασία των εργαζομένων των σφαγείων.

Αυξημένος τζίρος

Από οικονομικής άποψης, ο φετινός τζίρος είναι αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το 2019. «Διαπιστώνουμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι οι επενδύσεις μας πιάνουν τόπο, ότι η επιχείρηση ανεβάζει ρυθμούς και πέρα από την κάλυψη των αναγκών σφαγής του τοπικού ζωικού κεφαλαίου, που είναι και αυτές αυξημένες και γίνονται με υποδειγματικούς υγειονομικούς κανόνες, δέχεται πελάτες που εφοδιάζουν με κρέας μεγάλες αγορές όπως της Βαρβάκειου και του Ρέντη», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Κιλκίς.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη, αυτές οι θετικές εξελίξεις δικαιώνουν το ξεκίνημα της προσπάθειας για την ανάπτυξη των Σφαγείων του Κιλκίς, η οποία, όπως επισημαίνει, θα έχει και συνέχεια.